Op rommelmarkten koopt hij alle bruidsjurken op. Wat hij ermee doet, is zowel bijzonder als ontroerend

Geen categorienov 06 2015, 16:00
Hij zet zijn eigen verdriet in om andere ouders te helpen.
De meeste mensen gaan naar een rommelmarkt om goede koopjes te scoren en zijn niet specifiek naar iets op zoek. En zeker van een 81-jarige man zou je nu niet direct verwachten dat hij rommelmarkten afstruint op zoek naar oude trouwjurken. Toch is dat precies wat deze man doet. Het klinkt misschien heel raar en onlogisch, maar John Wright en zijn vrouw Diane hebben er een bijzondere en ontroerende reden voor.
Van de trouwjurken die John koopt, maakt Diane namelijk kleine jurkjes.
Screen Shot 2015-11-06 at 11.57.49
Die jurken zijn bedoeld als begrafeniskleed voor overleden kinderen. Diane legt uit waarom ze dit belangrijk vindt:

Ik heb een miskraam gehad, en een kind van me is overleden. Dus... ik begrijp die pijn.

Screen Shot 2015-11-06 at 11.58.10
Hoewel het al jaren geleden is dat Diane en John twee kinderen verloren – waarvan één door een miskraam – worden ze er beide nog zeer emotioneel van als ze erover praten. Vooral als ze andere ouders van overleden kinderen ontmoeten, wordt het John vaak nog even te veel:
Screen Shot 2015-11-06 at 12.02.50

Wanneer ik ze zie, schiet mijn keel gewoon dicht... Ik word er zo emotioneel van.

Screen Shot 2015-11-06 at 11.58.02
Hoewel niets het verdriet van ouders van overleden kinderen kan verzachten, proberen John en Diane toch hun steentje bij te dragen. Diane maakt prachtige engelenjurken voor de overleden kinderen, waardoor zij er bij het laatste afscheid prachtig uitzien. Dat neemt het verdriet natuurlijk niet weg, maar het kan veel betekenen. Het is immers heel belangrijk dat ouders weten dat zij niet alleen staan in hun rouw, en dat anderen – ook onbekenden – met hen meeleven.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/11/rouwjurken.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten