'Pakistaanse inlichtingendienst werkt samen met jihadisten om onrust te veroorzaken in India'

Geen categorienov 08 2015, 15:00
De Pakistaanse inlichtingendiensten de ISI heeft contact opgenomen met extremistische moslims. Het doel van de ontmoetingen? De inlichtingendienst wil dat de extremisten aanslagen plegen op Hindoe-tempels in India. Het gevolg daarvan is - hoopt de ISI - dat de religieuze spanningen tussen Hindoes en Moslims toenemen.
India TV legt uit:

New Delhi: Pakistani spy agency Inter–Services Intelligence (ISI) has engaged Indian Mujahideen terrorists to carry out vandalism at religious places in India for stoking communal tension.

According to intelligence inputs, such attempts could be carried out in border states like Punjab and Jammu and Kashmir.

Het is al lange tijd onrustig in die provincie, wat voornamelijk komt doordat extremistische moslims continu voor chaos zorgen. Zij willen zich feitelijk afscheiden van India en deel uit gaan maken van Pakistaan, een land waarvan de meerderheid van de bevolking islamitisch is. Sterker nog, de grondwet van Pakistan erkent de islam zelfs als de officiële religie van de staat. Dit in tegenstelling tot India dat Hindoe is.
Zoals Robert Spencer van JihadWatch uitlegt is dit alles behalve de eerste keer dat de Pakistaanse inlichtingendiensten gemene zaak maken met jihadisten. Zo zat de ISI vrijwel zeker achter de aanslagen in Mumbai enkele jaren geleden. Daarbij kwamen bijzonder veel onschuldige burgers om het leven. Ook stellen experts dat het onmogelijk is dat Pakistan niet op de hoogte was van het feit dat Osama bin Laden jarenlang vlakbij een militaire basis woonde. Amerika en andere Westerse landen zeggen het niet hardop, maar niemand twijfelt eraan dat de ISIS zich daar bewust van was en gewoon weigerde om in te grijpen. In dat verband is het van belang om op te merken dat de Amerikanen de Pakistaanse autoriteiten niet van tevoren informeerden over de actie om Bin Laden uit te schakelen. Die informatie werd pas achteraf gedeeld, toen Pakistan niet meer kon ingrijpen en Bin Laden en zijn gezin weg kon smokkelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten