Politie staakt zoektocht naar verdwenen Nederlandse studente in Oeganda

Geen categorienov 09 2015, 18:00
Vermoedelijk is de vrouw in de Nijl gevallen en het slachtoffer geworden van wilde dieren.
De Nederlandse politie is gestopt met zoeken naar de Nederlandse studente die eind oktober verdween in Oeganda. De 21-jarige, die geneeskunde studeerde, maakte met vriendinnen een trektocht langs de rivier de Nijl in het natuurpark Murchison Falls. Ze was een eindje vooruitgelopen richting de oever, maar toen de andere studenten daar aankwamen was ze verdwenen.
Later werd langs de waterkant haar waterfles en kledingstukken gevonden. Drie Nederlandse politieagenten waren naar Oeganda gestuurd om de lokale politie te helpen in de zoektocht. Er werd onder andere gezocht met behulp van drones en een helikopter, maar zonder resultaat. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt vandaag dat de agenten zijn teruggekeerd naar Nederland omdat de zoektocht is gestaakt.
Vermoedelijk is de studente in het water gevallen, en slachtoffer geworden van wilde dieren. De Nijl zit vol met krokodillen en nijlpaarden, wat waarschijnlijk de reden is dat er geen stoffelijk overschot is gevonden. Het forensisch sporenonderzoek wordt overigens voortgezet, en Nederland blijft daarbij betrokken.
Om privacyredenen is de naam van de studente niet bekendgemaakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten