Politieagent leest krantenbericht over vermiste Italiaanse marathon-loper. Dan kijkt hij op zijn van krant en schrikt zich kapot

Geen categorienov 04 2015, 12:00
Een politieagent in New York had onlangs de schrik van zijn leven toen hij opkeek uit zijn krant.
Agent Man Yam leest elke dag het nieuws terwijl hij in de metro zit. Wel zo relaxt natuurlijk: je wordt vervoerd en kunt jezelf even snel op de hoogte brengt van wat er gebeurt in het land en in de rest van de wereld.
Onlangs was hij zijn krantje aan het lezen toen hij een bericht zag over een vermiste Italiaanse hardloper. De man was drugsverslaafd, en mocht vanwege zijn geweldige afkick-succes meedoen aan de marathon van New York, één van de populairste en mooiste marathons ter wereld.
Hoewel hij veilig en wel over de finish was gekomen verdween de hardloper - Gianclaudio Marengo - daarna plots. De afgelopen twee dagen hadden zijn vrienden hem geprobeerd te vinden, maar niemand wist waar hij was.
Er stond een foto bij het artikel van de vermiste Italiaan. Agent Man Yam keek op en wat hij toen zag deed de adem in zijn keel stokken: het was Gianclaudio. De 30-jarige man zag er verward - en bijzonder hongerig - uit, maar hij leefde nog. Sterker nog, de man probeerde duidelijk om zich te redden.
Man Yam sprak Gianclaudio aan. Het bleek hem inderdaad te zijn. De agent nam de hardloper met zich mee en zorgde ervoor dat hij in contact werd gebracht met het Italiaanse consulaat zodat men hem kan verzorgen. Ook werd hij herenigd met zijn vrienden, waarmee hij later deze week terugvliegt naar Milaan.
De arme Gianclaudio had 's nachts buiten geslapen omdat hij zijn hotel niet meer kon vinden. Als eten had hij alleen een stuk pizza gehad. Ook was hij ernstig uitgedroogd, waar hij meteen voor behandeld werd in het ziekenhuis.
Zoals duidelijk moge zijn is Gianclaudio niet alleen drugsverslaafd, maar ook geestelijk gehandicapt. Hij was dus simpelweg niet in staat om om hulp te vragen. Hij was samen met een team van zijn afkickkliniek (en instelling voor gehandicapten) naar New York gestuurd, omdat hardlopen zijn grote hobby is en hij zich de afgelopen drie jaar fantastisch gedragen heeft. Die droom - want dat was het voor Gianclaudio - leek dus razendsnel een vreselijke nachtmerrie te worden. Gelukkig was agent Man Yam daar om hem te helpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten