Rad van Fortuin-speelster heeft duizenden dollars gewonnen maar kan meer winnen. Dan doet ze iets ongelooflijks

Geen categorienov 13 2015, 16:00
Enkele dagen geleden was het 'Veteranendag' in Amerika. Op deze dag bedanken gewone Amerikanen soldaten en oud-soldaten die hun land hebben gediend; zowel in Amerika zelf als daarbuiten.
Op die speciale dag nodigde het Amerikaanse spelprogramma Wheel of Fortune (Rad van Fortuin) enkele veteranen uit om langs te komen en het spel te spelen. Op die manier konden ze allemaal een mooi bedrag verdienen, en de winnaar - of winnares - zou er met werkelijk een schitterend bedrag vandoor gaan.
Tijdens het spel werd al snel duidelijk dat één van de kandidaten met handen en voeten uitstak boven de andere twee: Nura Fountano. Sterker nog, toen de laatste ronde begon had ze al meer dan $13.000 opgehaald, waardoor ze zich al geplaatst had voor de finale.
Helaas was niet iedereen zo gelukkig. De nummer twee had $9.000 opgehaald, maar de nummer drie had bijna niets binnen. Nura vond dat blijkbaar zo sneu dat ze maar besloot om hem een handje te helpen.
Hoe? Door geen antwoord te geven - dus door geen letters te kiezen - en door enkele keren "z" te zeggen, een letter die overduidelijk niet in in de zin voorkwam. Op die manier kreeg de derde persoon de kans om wat geld te verdienen - als zij de vraag verkeerd beantwoordde kreeg hij de beurt weer. Uiteindelijk ging hij naar huis met meer dan $6.000. Lang niet slecht.
Tijdens de show had de presentator in de gaten wat er gebeurde. Hij vroeg Nura dan ook enkele keren of ze het meende toen ze 'z' zei, en keek haar verbaasd aan toen ze op andere momenten helemaal niets zei en pretendeerde in paniek te zijn. Na de ronde ging hij naar haar toe en vroeg hij haar wat er gebeurde. Haar reactie? "Oh, ik dacht gewoon dat er een 'z' zou instaan, en toen was ik het even kwijt.'
De presentator:

"Nou ja, dat is niet bepaald informatief, maar ze staat niet onder ede dus we kunnen haar niet verplichten om de waarheid te spreken."

Kijkers van het programma stelden Nura's tactiek buitengewoon op prijs:
https://twitter.com/JeremyPond/status/664243664756035584
https://twitter.com/retrorager/status/664245026256371712
Zo zie je maar weer: eens een soldaat, altijd een soldaat; eens opofferingsgezind, altijd opofferingsgezind
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten