Rusland geeft Frankrijk een lieve puppy vanwege de doodgeschoten politiehond

Vorige week werd bij een inval in het Franse Saint-Denis een politiehond gedood. Rusland schenkt Frankrijk nu een nieuwe puppy.

Is-ie niet schattig?

De Russen vinden in ieder geval van wel, en geven de getrainde pup nu aan Frankrijk:

Uit een brief van Vladimir Kolokoltsev, de Russische minister van Binnenlandse Zaken, blijkt dat de Russen hopen dat de pup de plaats in kan nemen van Diesel, de omgekomen politiehond. De puppy heet Dobrynya en is vernoemd naar een populaire Russische volksheld die bekend staat om zijn kracht, goedheid en moed. Net als Diesel is Dobrynya een herdershond.

Dobrynya is twee maanden oud, en voordat het dier de reis naar Frankrijk zal kunnen maken moet het eerst een uitgebreide medische keuring doorstaan

De gift van de puppy bevestigt de plotseling ontstane band tussen Rusland en Frankrijk. Alhoewel de twee landen zeker geen natuurlijke bondgenoten zijn, bevinden ze zich momenteel in hetzelfde schuitje: allebei zijn ze onlangs geraakt door een terroristische aanval van ISIS. Frankrijk in de hoofdstad Parijs, en Rusland verloor een passagiersvliegtuig boven de Sinaï. Beiden hebben sindsdien hun aanvallen op ISIS – en dan met name op de ‘terreurhoofdstad Raqqa’ – flink opgevoerd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. loritta

    Ja, zoiets zal “onze” Mark Rutte nooit doen, daar is hij te dom voor!

  2. Impon de Rabilia

    Wat denk je, Loritta? Zou er een zendertje in het beessie zitten?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.