Schokkend: video toont vluchtenden tijdens aanslagen Parijs

Geen categorienov 14 2015, 10:34
Een video van mensen die vluchten voor terroristen in een concerthal in Parijs, is opgedoken
Bij de verschillende aanslagen die Parijs gisteravond terroriseerden zijn volgens de meest recente schattingen 153 mensen omgekomen. Zo'n 112 daarvan zouden zijn omgekomen bij de grootste aanslag, een aanval van vier terroristen op een rockconcert in concerthal Bataclan. De hal zou ruimte hebben voor meer dan 1000 mensen en was voor het concert uitverkocht.
Een journalist van LeMonde, Daniel Psenny, filmde vanuit zijn appartement slachtoffers van de aanslag die via de achteruitgang probeerden te vluchten. Sommigen worden hierbij alsnog geraakt door de kogels. In de video is te zien dat sommigen proberen om gewonden weg te slepen. De journalist deed dit zelf ook, maar werd hierbij geraakt:

Het voelde alsof er iets explodeerde in mijn arm.

Hij is overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij zo snel mogelijk zal worden geopereerd.
Het is nog steeds niet duidelijk wie er achter de aanslagen zit, maar ISIS wordt door velen al aangewezen als schuldige. Geen enkele terreurbeweging heeft de aanslag tot op dit moment echter opgeëist. De aanslagen verschillen van de meeste andere aanslagen van de afgelopen tijd: het gaat hier niet om zogenaamde 'lone wolfs' die vrijwel geheel zelfstandig een aanslag voorbereiden en uitvoeren. Het lijkt hier te gaan om een goed voorbereide, gecoördineerde aanval op meerdere doelwitten tegelijk, rond dezelfde tijd.
Bekijk hier de video (Let op: deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren)
[video width="1280" height="720" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/11/Images-de-la-fusillade-au-Bataclan_H264-1280x720.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten