Vader maakt een schitterend kampvuur voor zijn gezin. Hij verliest zijn dochter heel kort uit het oog. Dan hoort hij haar gillen

Geen categorienov 04 2015, 14:00
Houd jij ervan om af en toe een kampvuur te maken met je gezin? Zodat je lekker kunt bbq'en, misschien wat marshmallows kunt maken, en gewoon een gezellige tijd kunt hebben met elkaar?
Ik wel. Het is één van de meest fantastische manieren om - met name 's avonds - tijd met elkaar te spenderen. Het is lekker warm, gezellig - kortom, fantastisch.
Bryce en Danielle Unger denken daar net zo over. Onlangs hadden ze dan ook een kampvuur gemaakt in hun tent. Toen vader Bryce even om hulp werd gevraagd door één van de aanwezige kinderen keek hij slechts een moment weg van het vuur. Een paar seconden later hoorde hij een hemeltergende gil: het bezorgde hem kippenvel.
[caption id="attachment_123420" align="aligncenter" width="571"]Screen Shot 2015-11-04 at 13.34.12 Screen Shot, Fox 59 News[/caption]
Hij keek om zich heen en zag zijn arme dochtertje in het vuur liggen. Ze probeerde er uit te kruipen, maar dat ging lastig - niet zo gek aangezien ze in brand stond en slechts vier jaar oud is.
De kleine Leah werd vervolgens razendsnel uit het vuur gehaald door haar vader - die ook nog eens een brandweerman is. Ze overleefde, maar was er bijzonder slecht aan toe. Zo zit ze onder de brandwonden en heeft ze feitelijk continu pijn.
[caption id="attachment_123421" align="aligncenter" width="540"]GoFundMe GoFundMe[/caption]
Vreselijk natuurlijk - zowel voor Leah zelf als haar ouders - maar die laatsten gebruiken het ongeluk om toch nog iets goeds te bewerkstelligen: ze gebruiken Leah's verhaal namelijk om mensen te informeren en te waarschuwen over het gevaar van brand en kinderen.
Screen Shot 2015-11-04 at 13.35.52
Hun belangrijkste advies? Verlies je kinderen letterlijk geen seconde uit het oog rond een (kamp)vuur. Bryce deed dat een paar seconden, en toen ging het al mis. Dat kan iedereen overkomen. Niet doen dus. Wat er vuur is moet je je kinderen 100% van de tijd in de gaten houden.
Daarbij is het ook belangrijk om kinderen te leren dat ze niet al te dicht bij het kampvuur moeten spelen en rondrennen. Creëer daarom een 'veiligheidsring' rond het vuur; zeg een meter ofzo om het vuur, waar niemand mag komen - de kinderen in ieder geval niet. Daarnaast moet iedereen erop letten dat er geen lange haren of ruime kleren zijn die per ongeluk vlam kunnen vatten.
Overigens iets voor gulle gevers: de familie heeft een GoFundMe-pagina opgezet om geld in te zamelen voor Leah's zorg (die zij nu natuurlijk nodig heeft). Aangezien het gezin zelf alles behalve rijk is wordt iedere euro bijzonder gewaardeerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten