Zwangere vrouw die aan het balkon van Bataclan bungelde wordt herenigd met haar redder

Geen categorienov 18 2015, 10:00
Een video van een zwangere vrouw, die met beide handen aan een balkon van het Bataclan in Parijs hangt, is één van de meest schokkende beelden van de aanslagen in Parijs. De video ging in korte tijd viraal: niet alleen omdat ze zo angstig was dat ze het risico nam dat zij én haar ongeboren kind om het leven kwamen, maar ook omdat ze net op tijd gered werd door een ander.
Na twee minuten waarin ze voorbijgangers smeekte om haar te redden was er een tot voor kort onbekende man die haar inderdaad hielp. Gezien de omstandigheden deed hij dat met gevaar voor eigen leven.
Na de aanslagen, en nadat ze in veiligheid was gebracht, ging de vrouw het Internet op. Daar vroeg ze mensen of ze haar konden helpen om de man te vinden die haar redde. "Gewoon om 'dank je' te zeggen."
Een relatief korte zoektocht later werd de man gevonden. De twee werden onlangs herenigd met elkaar.
Hoewel er terecht veel aandacht uitgaat naar de aanslagplegers en de slachtoffers is het ook belangrijk dat we tijd een aandacht spenderen aan de helden van het bloedbad: er waren mensen die hun eigen leven riskeerden om anderen te helpen. Die mensen dienen nu in het zonnetje te worden gezet; zonder hen waren er immers meer slachtoffers gevallen, waaronder in ieder geval één arme vrouw en haar ongeboren kind.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten