112-telefonist neemt laatste telefoontje voor z’n pauze aan. De stem zegt dat het zijn ‘vriendin’ is

Centrum_Powiadamiania_Ratunkowego_w_Krakowie_4
Foto: Dawid Skalec / Wikimedia Commons

Naar eigen zeggen werd dat het meest intensieve telefoontje van z’n hele carrière.

Deonte Smith werkt bij de meldkamer van 112, en hij stond net op het punt een pauze in te lassen toen er ineens een bijzonder intensief telefoontje binnenkwam. De vrouw aan de andere kant lijn van de lijn zei dat ze zijn vriendin was.

Dat was Deonte helemaal niet, maar hij speelde het spel toch maar mee. Reden? De vrouw die hem belde werd namelijk verkracht, en om zijn slachtoffer nog meer pijn te doen liet de aanvaller haar bellen met haar vriendje, zodat hij aan de telefoon kon meeluisteren hoe zijn geliefde verkracht werd. De vrouw – hoewel in een bijzonder pijnlijke en traumatiserende situatie – had echter een ander plan: ze belde haar vriendje niet, maar 112.

Op die manier kon Deonte meeluisteren. Hij vond dat niet even prettig:

“Het was het meest extreme telefoontje van mijn carrière. Ik heb een dochter, ik heb een zus en ik heb een moeder. Het is heel erg moeilijk, echt waar. Ik was erg van streek.”

Desalniettemin snapte hij dat de telefoon ophangen geen optie was. Deonte probeerde via de telefoon door te dringen tot het geweten van de aanvaller, en hem zo te overreden zijn verkrachting te stoppen. Maar ondertussen kon de politie via de bellende telefoon van de vrouw traceren waar de twee zich bevonden.

Even later arriveerde de politie ter plaatse, waar de verkrachter nog altijd in de weer was met zijn slachtoffer. Hij kon op heterdaad worden betrapt, en werd direct in de boeien geslagen. Zie hier een foto van het ongure figuur, die naar de naam Robert Timothy Giles blijkt te luisteren:

911-call-2

Deze griezel moet zich voor de rechtbank verantwoorden voor de verkrachting en het gevangenhouden van de jonge vrouw. Is Deonte een held, omdat de dader door hem op heterdaad betrapt werd? Hij zelf vindt van niet. Hij zegt dat de vrouw zichzelf gered heeft door 112 te bellen. Deonte deed alleen wat volgens hem ieder mens zou doen in zo’n situatie.

Wat mij betreft is hij dus wél een held. Een vrouw redden van een verkrachting én bescheiden blijven: da’s dubbel winnen!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!