2-jarig jongetje heeft epilepsie-aanval als hij de kerstman bezoekt. Wat hij dan doet maakt hem een echte held

Geen categoriedec 13 2015, 19:00
Toen de 2-jarige Ryland Wade onlangs naar het winkelcentrum ging om de Kerstman voor de eerste keer te ontmoeten had hij een zware epileptische aanval die ervoor zorgde dat hij totaal afgepeigerd was.
Gelukkig ging de Kerstman daar op zo'n geweldige manier mee om dat Ryland zich al snel goed voelde.
Een foto van de twee, genomen na de aanval, ging direct viraal op het Internet:
cuddling
Ryands moeder Samantha legde achteraf uit aan de Huffington Post dat haar zoon zowel last heeft van epilepsie als hartverlamming. Hij heeft gemiddeld maar liefst zes aanvallen per dag.
Dat is lastig voor haar, maar het is natuurlijk nog veel lastiger voor het arme kereltje zelf.
Door zijn handicaps kan Ryland niet praten. In plaats daarvan communiceert hij op andere manieren met elkaar.
Samantha zegt dat Ryland zomaar aanvallen kan krijgen als hij harde geluiden hoort. Daarom draagt hij vaak een koptelefoon als ze naar buiten gaan. Op die manier kunnen ze ervoor zorgen dat hij niet zomaar last krijgt van zijn epilepsie.
Zelfs dan heeft Ryland nog steeds zes aanvallen per dag.
Hoewel dat erg vervelend is zorgen Samantha en haar man ervoor dat Ryland toch zoveel mogelijk van het leven kan genieten. Daarom besloten ze onlangs om naar de Kerstman te gaan in een lokaal winkelcentrum.
Ryland had er erg veel zin in, maar kreeg helaas een epileptische aanval. Daarna voelde hij zich erg moe en viel hij in slaap.
Omdat zijn ouders dachten dat de kleine jongen snel wakker zou worden bleven ze gewoon in de rij staan. Als het hun beurt was, dachten ze, zou hij ontwaken en even met de Kerstman kunnen communiceren.
Dat ging anders. Toen ze Ryland op schoot zetten bij de Kerstman bleef hij namelijk slapen. Samantha legde uit aan de Kerstman wat er gebeurd was.
"Oh, dat geeft niets," zei de Kerstman. Daarna knuffelde hij Ryland en sprak hij zachtjes tegen hem. Toen Samantha een foto wilde maken deed de Kerstman vervolgens net alsof hij en Ryland allebei sliepen.
Het gedrag van de Kerstman maakte grote indruk op Samantha. "Met de meeste kerstmannen is het zo van: 'Ga op mijn schoot zitten, glimlach, maak de foto, VOLGENDE.' Dat was nu anders. De Kerstman nam de tijd, zat rustig met Ryland, en sprak enige tijd zachtjes tegen hem. Het was echt geweldig om te zien; het tegenovergestelde van wat ik verwachtte, maar op een goede manier."
Zo zie je maar weer dat het kleinste gebaar soms het grootste verschil kan maken. Zéker voor ouders met gehandicapte kinderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten