3 weken geleden creëerde ze een boekenlijst op Amazon. Nu heeft ieder kind op haar school een gratis boek

Geen categoriedec 15 2015, 12:00
Dankzij één bibliothecaresse en duizenden vrijgevige mensen in de rest van de wereld krijgen kinderen op een school in Chicago binnenkort allemaal een gratis boek.
Jennifer Gladkowski werkt op Morril Elementary School (een basisschool) in de wijk Lawn in Chicago. Drie weken geleden postte ze een wenslijstje op Amazon, waarbij ze er graag voor wilde zorgen dat elk kind van haar school een boek zou krijgen van genereuze mensen. Ze kwam op dit idee nadat haar school onlangs een boekenmarkt georganiseerd had en ze zag dat veel kinderen gewoon niet genoeg geld hadden om een boek te kopen.
Screen Shot 2015-12-15 at 13.41.11

"Ik voelde me zo slecht toen ik zag dat veel leerlingen geen boek voor ze konden kopen. Ik wilde toen dat ik ze allemaal een boek cadeau kon doen. Toen dacht ik bij mezelf: 'Wat als ik het zo kan regelen dat ze voor kerst allemaal een boek krijgen?'"

Toen ze haar wenslijstje online plaatste reageerden mensen uit de hele wereld: uit Amerika, Ierland, Duitsland, Engeland, en ga zo maar door. De ene na de andere vreemde schafte een boek aan voor Jennifers leerlingen.
In slechts drie weken tijd heeft ze honderden boeken ontvangen, de totale waarde bedraagt meer dan $8.000 (en dus meer dan 7500 euro).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten