Aanslagpleger Parijs Salah Abdeslam zat dag na aanslag in café Brussel

Geen categoriedec 04 2015, 19:00
Als dit klopt bewijst het eens te meer dat Salah Abdeslam werkelijk een vreselijke terrorist is die het volkomen normaal vindt om massa's onschuldige mensen te doden, zolang ze zijn denkbeelden maar niet delen:

Salah Abdeslam, de voortvluchtige terrorist van Parijs, dronk een dag na de aanslagen nog een kopje koffie in een Brussels café. Daarna vertrok hij naar Schaerbeek, een voorstad van Brussel. Dat is het laatste spoor dat de inlichtingendiensten van hem hebben. Dat schrijft de Franse krant Le Monde, die het verslag in handen heeft gekregenvan het verhoor van Ali O. Die werd in Brussel opgepakt bij de grote politieactie, omdat hij Abdeslam heeft rondgereden, een dag na de aanslagen.

Volgens die Ali O. belde een vriend hem de dag na de aanslag en vroeg hem 'm ergens te ontmoeten, op een plek waar beide mannen mee bekend waren. Daar eenmaal aangekomen zag hij dat zijn maat iemand bij zich had: niemand minder dan Salah Abdeslam, één van de terroristen verantwoordelijk voor het bloedbad in Parijs.
Ali O. sprak enkele minuten met Abdeslam. Hoewel hij eerst nog niet in de gaten had dat hij betrokken was bij de aanslagen werd dat al snel duidelijk. Zo vroeg hij steeds naar het nieuws over de aanslagen en vertelde hij uiteindelijk dat zijn broer erbij omgekomen was. Volgens O. omhelsde hij Abdeslam op een gegeven, waarna die vertrok. De terrorist zou gezegd hebben dat hij een nieuw uiterlijk zou krijgen.
Hoewel Ali O. niet zegt te weten waar Abdeslam naartoe is gegaan geloven de inlichtingendiensten dat hij daarna direct op reis ging naar Syrië, waar hij nu naar alle waarschijnlijkheid al zit.
Het is duidelijk dat Ali O. zichzelf probeert te verdedigen door te stellen dat hij a) initieel niet wist dat Abdeslam betrokken was bij de aanslagen, en b) dat hij niet weet waar de terrorist naartoe is gegaan. Het is echter honderd procent duidelijk dat hij Abdeslams denkbeelden deelt: anders had hij immers wel aangifte gedaan en ervoor gezorgd dat de autoriteiten hem konden inrekenen. In plaats daarvan hielp hij de massamoordenaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten