Als deze Rotterdamse agenten aan het werk zijn, zien ze ineens een hond aan een boom gebonden.. Wat ze vervolgens doen, zet alles weer recht

Geen categoriedec 15 2015, 16:00
Als deze agenten nietsvermoedend een hond aan een boom gebonden vinden, proberen ze in eerste instantie vooral het dier veiligheid te geven.. Maar onverwachts krijgen ze een kans om méér te doen.
Het was een triest moment, toen een tweetal agenten in Rotterdam Lombardijen een hond moederziel alleen zagen zitten. Niet alleen dat, maar het dier was vastgebonden aan een boom. De hond ging naar het bureau, waar de Dierenambulance ook aanwezig was:

De hond is door ons noodhulpvoertuig overgebracht naar bureau Veranda. Zoals gebruikelijk heeft de Dierenambulance de hond op het politiebureau gecheckt, maar hij was helaas niet gechipt o.i.d. Dus is hij overgebracht naar het dierenasiel.

Maar toen fonkelde er wat hoop:

Daar werd hij zowaar door twee medewerkers herkend.

Inderdaad: de medewerkers van het dierenasiel hadden de hond de week ervoor ook al gezien, toen de eigenaar van de hond had geprobeerd het dier achter te laten bij het asiel. Eenmaal daar aangekomen bleek dat je niet zomaar je huisdier kan afgeven: je moet ervoor betalen. De eigenaar van de hond leek toen eieren voor z'n geld te kiezen en is mét hond weer vertrokken.
Die hernieuwde ontferming over het dier eindigde dus nogal snel, want het dier ging enkele dagen later alsnog weg. Ditmaal werd hij achtergelaten door vastgebonden te worden aan een boom.
Hoe dan ook, dankzij de oplettendheid van de mensen van het Dierenasiel - die wél zo snugger waren geweest de gegevens van de hondendumper op te schrijven - kon de dader vrij snel achterhaald worden:

Vervelend voor de eigenaar was wel dat de medewerkers van het asiel de gegevens van de eigenaar hadden opgeschreven.

De dierenbeul kan waarschijnlijk een forse boete krijgen vanwege verwaarlozing van huisdieren.
12365902_1638393849743068_6976427374590198685_o
Eind goed, al goed, gelukkig!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten