Als je volgend jaar de beste mogelijke zorg wil, zeg dan onmiddellijk je zorgverzekering op

Geen categoriedec 12 2015, 8:04
Wil je ook volgend jaar gewoon de beste zorg? Twijfel dan geen moment en zeg vandaag nog je zorgverzekering op. Ook als je geen intentie hebt om over te stappen. Ook als je al jaren bij dezelfde aanbieder zit.
Het loont om je zorgverzekering op te zeggen, zo blijkt uit een analyse van experts op het gebied van zorgverzekeringen. Wie dat doet, heeft straks een veel grotere keuzemogelijkheid:

Ben je niet van plan te wisselen van zorgverzekeraar? Dan kun je toch beter je verzekering opzeggen. Daarmee voorkom je dat je volgend jaar niet meer in het ziekenhuis van je keuze terecht kunt.

Verzekeraars die een budget- of naturapolis aanbieden, kiezen namelijk zelf waar jij je zorg mag afnemen in 2016. Dat betekent bijvoorbeeld dat zij een ziekenhuis of medisch specialist voor je aanwijzen waar je dan naartoe mag als je ziek wordt of een ongeluk krijgt. Om die deals met de ziekenhuizen kort te sluiten, moeten de zorgverzekeraars contracten voor het hele volgende jaar afsluiten met ze.
Maar dat is precies waar het 'm schort: die contracten hebben ze veelal helemaal nog niet. Ook al staat 2016 al zo goed als op de stoep, die contracten komen nog maar mondjesmaat van de grond. Waardoor je als verzekerde niet weet in welk ziekenhuis je terecht kan komen volgend jaar. Wie gaat je behandelen? Moet je misschien naar de andere kant van het land? Het is één groot vraagteken.
Daarom, zo beweren in ieder geval de experts van Zorgkiezer, loont het om je zorgverzekering nu op te zeggen. Als je dat doet, heb je tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering te vinden. Als je dat niet doet, heb je slechts tot 1 januari de tijd om te wisselen. Dat scheelt dus enorm!
Het is dus verstandig om op te zeggen, want dan heb je een maand langer de tijd om de kat uit de boom te kijken. Gaat jouw verzekering wel in zee met jouw favoriete ziekenhuis, of jouw favoriete arts? Geen idee. Maar je kan een maand langer beslissen als je nu nog opzegt. Mocht je verzekering dan alsnog een contract sluiten met de zorginstellingen in je buurt, dan kan je altijd nog terug. Zoniet, dan stap je over naar één van de vele concurrenten...
Twijfel dus niet, als je een zo ruim mogelijke keuze wil. En zeg vandaag dus nog op, ook als je eigenlijk niet van plan was te wisselen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten