Claudia de Breij mag volgend jaar de Oudejaarsconference doen

Geen categoriedec 15 2015, 8:00
Youp van 't Hek heeft een opvolger: Claudia de Breij.
Het gaat bijzonder goed met de carriere van Claudia de Breij. Zo gaf Herman van Veen haar vorige maand de felbegeerde de Louis Davidsring, die hij in de jaren 70 op zijn beurt had gekregen van Wim Kan.
En dat is niet alles. De Breij's meest recente show was ook een enorm succes: de show was bijna overal uitverkocht.
Daar komt nog eens bij dat luisteraars van 100% NL haar liedje Mag ik dan bij jou verkozen tot "de grootste en mooiste hit die ooit in Nederland is gemaakt."
Goed nieuws, maar er komt nóg meer goeds op de Breij af. Privé heeft namelijk ontdekt dat ze volgend jaar de oudejaarsconferentie mag doen -- daarmee treedt ze alweer officieel in de voetsporen van Van Veen en, natuurlijk, Youp van 't Hek:

BNN/Vara wil het nieuws namelijk pas in het nieuwe jaar naar buiten brengen om HERMAN FINKERS (61) niet in de wielen te rijden, die dit jaar de oudejaarsconference verzorgt. De keuze voor Finkers was opmerkelijk, want de cabaretier lijdt al zo'n vijftien jaar aan chronische lymfatische leukemie. Een weliswaar milde vorm van kanker, maar wel een waar je niet heel oud mee wordt. Bovendien heeft Finkers als gevolg van zijn ziekte na zijn programma Na de pauze, dat in 2007 in première ging, geen nieuwe voorstelling meer gemaakt. En de Tukker staat ook bepaald niet bekend om zijn grappen over de actualiteit. Maar de eerste try-outs waren veelbelovend. Bezoekers zeggen dat er op oudjaar veel te lachen zal zijn, maar dat Finkers ook zijn filosofische kant laat zien.

Wat vind jij van De Breij? Ben jij hier blij mee, of zou je liever een andere cabaretier zien?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten