De top 5 grootste kerstmannen ter wereld!

Geen categoriedec 25 2015, 12:00
Toen bekend werd dat Facebook-oprichter Mark Zuckerberg 99% van zijn fortuin weg zal geven aan het goede doel werd hij daar - terecht - voor geprezen. Zo vaak gebeurt het immers niet dat iemand die zo rijk is alles ten gunste stelt van minder bedeelden.
Dat gezegd hebbende is het ook weer niet uniek. Hier zijn vijf andere bijzonder rijke mensen die hun rijkdom weggeven in een poging om anderen - vreemden! - te helpen.
Hier zijn - naast Zuckerberg - de top 5 grootste kerstmannen van de wereld:
[caption id="attachment_126010" align="aligncenter" width="693"]Screen Shot 2015-12-07 at 14.17.44 David Shankbone (bron: Wikimedia Commons). Diller en zijn vrouw.[/caption]

1. Barry Diller

Barry Diller en zijn vrouw zijn 3 miljard dollar waard. Dat is een flink bedrag, maar ze geven er ook bijzonder veel van weg. Zo heeft het echtpaar $130 miljoen ter beschikking gesteld aan een project om een park te bouwen bij de Hudson Rivier, in New York. Ook hebben zij $30 miljoen gegeven aan het Motion Picture and Television Fund, dat zorg verleent aan mensen die in de entertainment industrie werken.
Bill_Gates

2. Bill Gates

Microsoft-oprichter Bill Gates en zijn vrouw Melinda zijn op dit moment $76 miljard waard. Dat is een enorm bedrag... maar ze geven ook een enorm bedrag weg. Dan doen ze via de Bill and Melinda Gates Foundation. Uiteindelijk willen ze 90% van hun fortuin weggeven aan die stichting, wat vervolgens vooral gebruikt wordt om AIDS/HIV te bestrijden.
[caption id="attachment_126012" align="aligncenter" width="742"]Jing Ulrich (bron: Wikimedia Commons). De oude investeerder Warren Buffett houdt niet alleen van een feestje, maar ook van geld weggeven. Jing Ulrich (bron: Wikimedia Commons). De oude investeerder Warren Buffett houdt niet alleen van een feestje, maar ook van geld weggeven.[/caption]

3. Warren Buffett

De man die ooit de rijkste mens ter wereld was is tegenwoordig 62 miljard dollar waard. Dat is natuurlijk nog altijd een immens bedrag. Onlangs gaf hij $2.1 miljard (jawel, niet miljoen, maar miljard) aan de Bill and Melinda Gates Foundation. Ook doneerde hij recentelijk $215 miljoen aan de Susan Thompson Buffett Foundation die vernoemd is naar zijn vrouw. Deze stichting helpt jongeren een universitaire opleiding te geven.
[caption id="attachment_126011" align="aligncenter" width="640"]Oracle Corporate Communications (bron: Wikimedia Commons). Oracle oprichter Larry Ellison is niet alleen bijzonder rijk, maar ook ongelooflijk gul. Oracle Corporate Communications (bron: Wikimedia Commons). Oracle oprichter Larry Ellison is niet alleen bijzonder rijk, maar ook ongelooflijk gul.[/caption]

4. Larry Ellison

Larry Ellison is in Nederland niet zo bekend als Zuckerberg, Buffett en Gates, maar is ongeveer net zo rijk. Hij heeft maar liefst 48,9 miljard dollar. Net als zijn andere rijke vrienden wil Ellison een flink bedrag weggeven. Uiteindelijk wil hij dat 95% van zijn fortuin ten goede komt aan anderen, en dan met name aan onderzoek om veroudering tegen te gaan.
[caption id="attachment_126014" align="aligncenter" width="1263"]Miles Harris (bron: Wikimedia Commons). Mede-oprichter van Microsoft Paul Allen zit er warmpjes bij. Toch wil hij een groot deel van zijn rijkdom weggeven aan het goede doel. Miles Harris (bron: Wikimedia Commons). Mede-oprichter van Microsoft Paul Allen zit er warmpjes bij. Toch wil hij een groot deel van zijn rijkdom weggeven aan het goede doel.[/caption]

5. Paul Allen

Iedereen kent Bill Gates, maar slechts weinig mensen kennen Paul Allen. Dat is enigszins merkwaardig omdat Allen niet alleen bijzonder rijk is, maar omdat hij Microsoft mede oprichtte met Gates. Zonder de inzet van deze twee heren was Microsoft er nooit geweest, en hadden jij en ik het nu niet volkomen normaal gevonden om een desktop computer te hebben. Net als Gates heeft Allen ook gezegd dat hij het grootste deel van zijn fortuin wil weggeven aan het goede doel, in zijn geval aan wetenschappelijk (hersen-) onderzoek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten