Dertienjarige jongen bouwt machine om vriendje die getroffen werd door de bliksem weer te helpen spreken

Geen categoriedec 05 2015, 11:00
Wat een beetje naastenliefde en een passie voor techniek niet al allemaal kunnen bereiken!
Toen de 15-jarige Ethan Kadish werd getroffen door de bliksem tijdens het spelen van een potje frisbee op een zomerkamp. Sindsdien is Ethan bijna helemaal verlamd, en kan hij niet meer praten. Hij zit in een rolstoel en heeft bij vrijwel alles wat hij doet volledige assistentie nodig van zijn ouders.
Dit nieuws brak natuurlijk ook het hart van al z'n vriendjes, waaronder ook de dertienjarige Jacob Smilg. Maar de slimme jongen ging niet eenzaam zitten treuren in een hoekje. Sterker nog: Jacob besloot om het leven van zijn onfortuinlijk gehandicapt geraakte vriendje weer wat dragelijker te maken.
En dus ontwierp hij een machine waardoor Ethan kan communiceren met de buitenwereld. Ethan kan sinds kort gelukkig weer op een zeer basale manier communiceren met de buitenwereld: door te knipperen met zijn ogen geeft hij aan dat hij een vraag met "ja" of "nee" wenst te beantwoorden.
Jacob kon daar wel wat mee, en dus bouwde hij een machine die heel groot weergeeft wat Ethan wil zeggen:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/12/Ethan-Kadish-Jacob-Smilg-8th-grader-helping-friend-get-his-voice-back-by-building-electronic-devic.mp4"][/video]
De familie van Ethan kan haast niet blijer zijn met de geweldige uitvinding van de pas 13-jarige Jacob. Zijn moeder zegt emotioneel:

"Het verandert dingen op zo'n fundamenteel vlak, in de zin van wat we kunnen zien dat hij begrijpt."

Voor Ethan ziet de toekomst er dus een beetje rooskleuriger uit: hij kan weer praten met de wereld.
En voor Jacob? Momenteel is hij hard aan het werk om zijn machine te verbeteren. Hij wil de bedrading beter opbergen, en hoopt ook een vereenvoudigd toetsenbord te kunnen ontwikkelen waardoor Ethan zich in de toekomst ook iets uitgebreider kan uiten. Hoe dan ook staat deze slimme jongen een gouden toekomst te wachten...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten