Emma, de oudste vrouw van Europa, viert haar 116e verjaardag. Dit is haar (misselijk makende) geheim

Geen categoriedec 01 2015, 12:00
Emma Morano is de op één na oudste mens ter wereld, de oudste van Europa, en zegt dat ze zo oud is geworden omdat ze scheidde van een gewelddadige man en elke dag drie eieren eet.
Ja, dat lees je goed: ze kookt ze niet, ze bakt ze niet... ze eet ze gewoon op. Koud. Ongekookt. Ongebakken.
De Italiaanse Emma vierde haar verjaardag omringd door familie, vrienden en kennissen. Om hen te belonen voor hun aanwezigheid bood ze aan om haar favorietje liedje voor hen te zingen. Daar ging iedereen natuurlijk mee akkoord. En zo liet Emma zien dat haar stembanden nog altijd goed functioneren - net als haar hart.
Emma werd afgelopen zondag 116 jaar oud, dat was eergisteren. Ze vierde haar verjaardag in haar appartement, waar ze alleen woont. Ze is één van slechts twee vrouwen wereldwijd die geboren zijn in de 19e eeuw. In haar geval: 1899.
"Het gaat goed met me, en zolang dat zo is blijf ik bij jullie," vertelde ze vrienden en familie tijdens het feestje. "En zoals jullie weten heb ik een prachtige stem. Als jullie willen zing ik Parlami d’amore Mariù [Praat over liefde tegen me, Mariú] voor jullie."
In een interview met de New York Times van eerder dit jaar vertelde Emma haar geheim: ze verliet haar gewelddadige man in 1938, kort nadat haar enige kind overleed (die was 7 maanden oud), én ze eet elke dag minimaal drie eieren. Waarvan twee rauw. Ze begon daarmee toen ze op 20-jarige leeftijd te horen kreeg dat ze last had van bloedarmoede. Volgens haar is dat hét grote geheim van haar lange leven.
De enige andere vrouw die 116 jaar oud is, de Amerikaanse Susannah Mushatt Jone, zegt dat ze het daarmee eens is. Ook zij eet elke dag een paar eieren - hoewel ze de voorkeur geeft aan een gebakken ei met ham - én woont al decennialang in haar eentje, nadat ze in 1933 van haar man scheidde. De twee waren toen vijf jaar lang getrouwd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten