Emotioneel moment: moeder verandert naam dochter van Isis naar Isabella

Geen categoriedec 03 2015, 18:34
"Ik durfde haar niet eens meer te roepen"
Wat doe je als de naam van je dochter plotseling heel nare gevoelens bij mensen oproept? Het is een situatie waar de meeste mensen gelukkig niet mee te maken krijgen, maar deze moeder werd voor een moeilijk dilemma gesteld. Haar dochter van vijf heet namelijk... Isis. Net als meer dan 2500 andere meisjes in Nederland. Vooral sinds 2000 werd de voornaam Isis steeds populairder.
[caption id="attachment_125666" align="aligncenter" width="863"]Bron: Meertens Instituut Bron: Meertens Instituut[/caption]
Tot zo'n twee jaar geleden was Isis een weliswaar originele, maar zeker geen opzienbarende meisjesvoornaam. Helaas kwam daar de afgelopen jaren verandering in door de opkomst van de vreselijke terreurorganisatie met dezelfde naam. En niemand wil natuurlijk dat mensen bij het horen van de naam van je dochter als eerst denken aan onthoofdingen, aanslagen en andere misdaden.
Screen Shot 2015-12-03 at 18.10.05
Voor Dorinda Jansen was de maat vol toen Facebook besloot om alle meisjes met de voornaam 'Isis' van het sociale media-platform te weren. Dit was de druppel die de emmer deed overlopen. Ze had al langer problemen met de naam van haar dochter. Zo was ze het meisje een paar weken geleden kwijt in een pretpark, maar ze durfde haar naam haast niet te roepen. De veroordelende blikken van andere mensen werden een steeds zwaardere last, en uiteindelijk besloot Dorinda om de knoop door te hakken: Isis werd Isabella.
[caption id="attachment_125667" align="aligncenter" width="686"]Isis (5) heet voortaan Isabella Isis (5) heet voortaan Isabella[/caption]
En dat is natuurlijk best een emotioneel moment. De naam die je uitkiest voor je kind, is immers niet zomaar wat: het is iets waar je lang over hebt nagedacht, en na veel wikken en wegen uiteindelijk hebt besloten. Helaas pakte dat in het geval van Isis/Isabella vervelend uit, zonder dat Dorinda daar iets aan kon doen.
Ze besloot om de naamswijziging ook aan te kondigen in een speciaal naamkaartje, in dezelfde stijl als haar dochters geboortekaartje. Isabella Eliza Dora, heet het schattige meisje voortaan.
Screen Shot 2015-12-03 at 18.09.17
Voor Dorinda is het een enorme opluchting dat ze de knoop heeft doorgehakt. Nooit meer hoeft ze zich zorgen te maken over de boze blikken van voorbijgangers wanneer ze haar dochter roept, en haar dochter hoeft niet bang te zijn om op school te worden gepest vanwege haar naam. En dat is reden om opgelucht adem te halen! Overigens was Isabella zelf het ook helemaal eens met haar nieuwe naam.
Screen Shot 2015-12-03 at 18.14.01
Wat had jij gedaan als je dochter zo heette? Is de naamswijziging terecht, of overdreven? In dit fragment van RTL Late Night doet Dorinda haar verhaal:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/12/Heftig_-van-Isis-naar-Isabella-RTL-LATE-NIGHT-360p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten