Er zijn meer PVV’ers dan ooit: meer dan 350 sollicitaties om op PVV-kieslijst te komen

Het gaat Geert Wilders behoorlijk voor de wind. Niet alleen leidt hij nog altijd steevast in alle peilingen, maar er zijn ook steeds meer Nederlanders die er publiekelijk voor willen uitkomen dat ze Wilders’ partij steunen. 

Hoe? Door zelfs plaats te willen nemen in de Tweede Kamer voor de partij:

Dat was twee dagen geleden. In de tussenliggende periode zijn er ongetwijfeld veel meer sollicitaties bijgekomen.

Hoewel andere partijen altijd op flink wat kandidaten kunnen rekenen gold dat tot nu toe niet voor de PVV. Te veel mensen waren namelijk bang dat hun actieve betrokkenheid bij die partij hun carrierekansen buiten de politiek negatief zouden beïnvloeden. En dus hielden veel mensen hun steun voor Wilders en co enigszins verborgen.

Het is niet al te lastig om te begrijpen waardoor dit veranderd is: het immigratieprobleem. Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) blijkt namelijk dat maar liefst 30 procent van de mensen zich ernstig zorgen maakt over immigratie en integratie — of eigenlijk: het gebrek aan het laatste. In hun ogen is dit het grootste probleem in ons land. Aan het begin van dit jaar (2015) vond slechts 15 procent dat.

Met andere woorden, Nederland begint steeds meer wakker te worden en te beseffen dat we niet onbeperkte aantallen islamitische immigranten uit het Midden-Oosten kunnen opnemen zonder dat dit onze cultuur (en zelfs onze financiën) helemaal op zijn kop zet. Geen wonder dus dat steeds meer kiezers ervoor kiezen om actief te worden voor de PVV, de partij die als enige écht de reputatie van strengheid met betrekking tot immigratie en integratie heeft. De VVD deelt het standpunt van de PVV in dat opzicht normaal gesproken tot op zekere hoogte tijdens verkiezingstijd, maar als de verkiezingen er eenmaal opzitten gedraagt de partij zich maar al te vaak als een echte politiekcorrecte club van multiculturele wensdenkers.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Wim

  Pas op voor linkse mollen.

  1. Wieb

   En voor rechtse ratten….

 2. toetssteen

  Gelukkig en gezond 2016.

  @Wim
  Ik hoor het gehuil nu al als er 300 af worden gewezen. Ach, Bosma en Van Dijck zijn slim genoeg.

  1. zomaar

   tja , hoe anders is het bij de anderen partijen , halve of hele niet echt geïntegreerde (gelet op hun kennis van de Nederlandse taal ) buitenlanders , worden in de tweede kamer op het pluche gehesen .

   daarbij gelet op de opleiding van de toekomstige PVV Kamerleden , die door onze rode media , tot op het bod en ver in hun verleden nagezocht worden , en de kans op vele afvallers is reëel aanwezig , voor vele van hen .

   1. emptyk

    @zomaar
    “gelet op hun kennis van de nederlandse taal”………tot op het “bod”
    eehhh tja……..gniffel , proest 🙂

    1. Wieb

     @Lex Kaft van het koren

 3. V.K.

  -Iedereen de beste wensen .

  -Nou geloof ik het SCP natuurlijk niet helemaal, simpelweg omdat dat een planburo is. afgelopen jaar zijn er natuurlijk ook heel veel mensen geweest welke te kennen hebben gegeven dat zij wel wat zien in een referendum betreffende de EU, maar ja voor Rutte/Samsom is het natuurlijk beter het zo te communiceren dat dat alles maar op de vluchtelingenstroom wordt gegooid zodat zij makkelijker de PVV als (laagopgeleide) populisten kunnen framen. overigens stom( maar ergens zeer begrijpelijk wanneer iedereen in je omgeving namens de islam wordt lekgeprikt) van Wilders dat hij oproept om te gaan solliciteren wanneer je een afkeer van de islam hebt terwijl er zoveel andere redenen zijn om op de PVV te stemmen.(ik zou, ondanks dat diervriendelijk slachten gedram (monde dieu)) mijn stem wel geven aan Dion Graus, de man welke goed voorbereid de parlementaire enquête in ging en vervolgens door Bos en de MSM als oud vuil werd werd geframed. Verstandige man met een gezonde afkeer van politici welke hun aanhangers/toehoorders in een ja nee spelletje maar laat brullen alsof je op de kleuterschool interactief naar een poppenkast uitvoering van jan klaassen en Karlein verzeild bent geraakt.maar ja, op mensen welke zich niet verkiesbaar stellen kan je nou eenmaal niet stemmen.

  -En ach, alhoewel ik ze niet meer terug zie in de ”peilingen” ga ik voorlopig lekker op VNL stemmen, wel even afwachten wat zij te vertellen hebben over het faillissement van V&D en de vrije marktwerking. Anyway, SP is simpelweg geen alternatief omdat de oplossing van de rijkste partij van NL bestaat uit het folderen voor de voedselbank ipv voedsel te kopen voor een groot gedeelte van hun achterban.

  -Ja Michael, je kan dan wel staan blèren dat het de vluchtelingenstroom is welke de financiën op hun kop zetten, maar da’s slechts een van de vele. Het is toch echt de EU welke ervoor zorgt dat we niet de crisis uit kunnen komen, ondanks dat de rente op nul staat en de geldpersen volop draaien, Oostblokkers zo vriendelijk zijn om onder de CAO prijs werk uit handen te nemen van de Nederlanders welke wel weer verplicht zijn om belasting af te dragen .

  -Na ja, Wilders is indertijd uit de VVD gestapt vanwege Turkije (Erdogan),islam cultuur.
  Erdogan moest er zondig van de EU en CDA komen omdat Turkse militairen nou ook niet bepaald in het Eu plaatje past.

  -na ja, de heren/dames EU (Samsom Rutte en Reina Netjes) kunnen op een of ander, zich wel achter de oren krabben en zich afvragen waar toch oa die 5 miljard lange termijn investering aan de moslim broederschap te Egypte en andere hobbys’s gebleven is, maar zijn niet in staat om te vertellen waarom V&D failliet is gegaan, ja misschien dat zij met hun vingertje wijzen naar snelle korte investeerders…Na ja, de consument wil z’n geld wel besteden aan inkoopjes bij de V&D, maar Rutte/Samson investeren dit liever als snel investment in moslim broederschappen en Griekse supermarkten welke dankzij de EU net als lange termijn investeerders van Zalando geen winst hoeven te maken, ach geld kan je maar een keer uitgeven nietwaar.

 4. Lex

  Ook ik wens iedereen een goed, gezond en gelukkig 2016.

  Wat is dat jaar toch snel voorbij gegaan. Ik had nog zo gehoopt dat dit gedrocht van een sloop en armoede kabinet in 2015 zal vallen maar nee hoor.

  Er is zoveel mis gegaan, er zijn zoveel koppen gerold, en handen boven het hoofd gehouden. Rutte wil kosten wat kost als een cowboy in het zadel blijven zitten.

  Hij blijft maar lijmen en lijmen met zijn wel befaamde glimlacht. Het lachen is hem vergaan in de laatste 3 weken van 2015.

  Ongelooflijk dat dit kabinet gewoon blijft, en zijn wel kabinetten voor veel minder gesneuveld.

  Ik hoop dat dit jaar er snel een einde komt aan dit rampzalige kabinet. Het draagvlak begint behoorlijk af te nemen weer een hele lijst maatregelen die de bevolking niet ten goeden komt. Zoals nog maar 2 jaar WW daarna bijstand zodat je, je huis moet gaan verkopen mocht je geen werk vinden.

  Ons land word overspoeld met gelukzoekers, ja gelukzoekers omdat ze al door zoveel veilige landen zijn getrokken, Gelukkig schrikt de in het Arabisch vertaalde brief van Dijkhof af.

  Mensen blijken te denken dat het hier het paradijs op aarde is. Kortom deze toe en instroom kan onze samenleven stomweg niet betalen. Dit is een te grote belasting van ons sociaal financieel economisch systeem.

  Tijdelijke Noodopvang daar ben ik in principe niet tegen. Het grote probleem is dat de kans bijzonder klein is dat de opvang niet tijdelijk is maar permanent en ze ooit meer terug gaan naar hun vaderland, Syrië, Irak Eritrea, Ethiopië of Afghanistan.

  Dan de velen die onterecht met een valse paspoort of intentietijdspapieren een asielaanvraag doen of hebben gedaan, ik vraag me af of deze mensen er tussen uit worden gefilterd?

  Het ontbreekt aan een goed asielbeleid en aan een goed streng terugkeer beleid.
  het hele asielbeleid is doorweven van PVDA idealisme en dat kan nooit werken.

  Waar we op zitten te wachten is streng asielbeleid met een sobere tijdelijk opvang. Verstrekking van een verblijfsvergunning met beperkte rechten geen recht op sociale huurwoning alleen container woning op een afgelegen terrein buiten de stad.

  Streng handhavingsbeleid.

  Ernstige en/of criminele gedragingen worden niet getolereerd dat kan leiden tot exit.

  Wat mijn betreft voeren ze een Puntenkaart in net als bij de rijbewijs iedere keer als je de fout in gaat kost dat een punt, puntenkaart op vertrekken.

  Iedere statushouder die zich ernstig misdraagt en/of zich schuldig maakt aan criminaliteit punt inleveren, bij zeer ernstige feit(en) straffen of meteen het land uit knikkeren.

  Kortom duidelijke strenge regels daar is waar het aan ontbreekt maar ook vooral de handhaving er van, dat is nu diep maar dan ook diep bedroevend.

  20.000 mensen zijn zonder identiteitspapieren of paspoort binnen gekomen. De IND en AIVD heeft een ernstig tekort aan mankracht en kunnen de grote toestroom niet aan en al helemaal geen tijd en middelen op de herkomst en echte identiteit te achterhalen.

  Ondertussen mag iedereen blijven en kan zich vrij door nederland bewegen met alle mogelijke risico’s van dien.

  Nederland is een groot asielzoekerscentrum aan het worden. De hoogste tijd dat het roer omgaat en er een andere wind gaat waaien en het schip een andere koers gaat varen een PVV koers.

  Tijd voor kabinet Wilders1

 5. Wachteres

  http://politiek.tpo.nl/column/2015-in-125-namen/

  2015 in 123 namen
  “Persoonlijker is de Europese ‘vrede’ niet samen te vatten. Aan het einde van dit jaar kunnen we concluderen: een Nobelprijs-winnende vrede was nog nooit zo bloedig als de Europese ‘vrede’ in de 21ste eeuw.
  Op naar de nieuwe lijst met Europese slachtoffers van islamitisch terrorisme in 2016”.

  Desondanks, een goed 2016. Alhoewel ….

  Goed wordt het pas als we uit de EU gaan en dan een regering krijgen die voor de belangen van het volk opkomt, die onze cultuur en onze vrijheid niet verkwanselt en ons terug voert naar de voor-middeleeuwen vanwege eigen belang, macht en geld.

  e

 6. Bromsnor

  Iedereen een gelukkig nieuw jaar!

  Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat slechts 13 procent Nederlanders wil meer vluchtelingen opnemen. 87 procent wil niet meer vluchtelingen opvangen of heeft geen mening.

  Dit ondanks alle pro-immigrant propaganda van de media (vooral NPO)

  Wat vaak door de media (bewust) niet word genoemd als het over asielzoekers gaat is de gezinshereniging.

  De media vergeten dat je de hoeveelheid asielzoekers met 4 of 5 moet vermenigvuldigen vanwege de gezinshereniging! Eerst komen de jonge mannen; daarna de gezinshereniging.

  Dat zijn dus qua getallen complete steden die worden “overgeplaatst” van het Midden-Oosten naar Europa. Een soort volksverhuizing dus.

  “Wanneer 1 miljoen vluchtelingen er 7 miljoen worden na gezinshereniging”
  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2481839/2015/10/07/Wanneer-1-miljoen-vluchtelingen-er-7-miljoen-worden-na-gezinshereniging.dhtml

 7. Beukman

  De beste mensen voor iedereen.
  In een paar dagen tijd 350 sollicitaties, het zal voor Geert tegelijk een zegen als een vloek zijn. Een vacature bij de PVV trekt naast een paar mogelijk geschikte kandidaten vooral heel veel gelukszoekers die kwalitatief weinig voorstellen, zo is in het verleden al gebleken. Juist in PVV-kringen heerst een dédain voor politiek en politici ; ten onrechte meent men dat de eerste de beste boerenlul politicus kan worden. Geert heeft gelijk dat hij al in een vroeg stadium het kaf van het koren te scheiden. Anders dan bij een gewone politieke partij kent de PVV geen natuurlijk filter, dat minder geschikte aspirant politici tegenhoudt op hun eigen niveau van incompetentie tijdens hun weg naar de top.

  Met zo veel aanmeldingen zal hem dat echter zwaar vallen. De kandidaten moeten tests doorlopen op het gebied van algemene ontwikkeling, staatsrecht, actuele politieke kennis, en natuurlijk over de islam, althans de islam zoals gezien door de ogen van de PVV. Daarnaast zullen ze colleges krijgen over diverse onderwerpen, en daarover worden geëxamineerd.
  Tegelijk is een degelijke screening nodig om de criminele elementen, linkse rioolratten, brokkenpiloten en undercover journaille weg te filteren. Last but not least moet per kandidaat een afweging worden gemaakt tussen mate van onafhankelijkheid en bereidheid tot kadaverdiscipline. Ik sta niet graag in Geerts schoenen, en heb er niet heel veel vertrouwen in dat hij het voor elkaar gaat krijgen.
  Mocht bij de komende verkiezingen de PVV inderdaad heel groot worden, dan voorzie ik amusante tijden, vergelijkbaar met de LPF-tijden van weleer.

  1. toetssteen

   @Beukman
   Jij ook de beste wensen.
   Inzake de serenade aan het adres van de PVV, heb je laatstelijk het nieuws niet gevolgd? Herrie all over in de VVD, elke week wel wat nieuws. Kuzu en co, PvdA, hebben hun eigen toko. Vijftig plus. O ja, Houwers (VVD).
   Daarnaast zij opgemerkt dat de LPF in korte tijd veel te groot werd, wat garant staat voor problemen. Dat is niet alleen zo in de politiek, dat is overal eender.

   Zelf maak ik me duizend maal meer zorgen over dat associatieverdrag dat onschuldig lijkt, maar het niet is.

   1. Beukman

    Aan de herrie bij met name de VVD ligt geen bestuurlijke onervarenheid ten grondslag maar individuele arrogantie, al dan niet versterkt door de naar binnen gekeerde mores van het old boys’ network.
    Dat de LPF in korte tijd zo groot werd, was niet het ergste probleem. Wél dat die groei werd veroorzaakt door het aannemen van amateurs, avonturiers, leugenaars, leeghoofden en al te grote ego’s.

    Wilders heeft dit goed gezien en maatregelen getroffen om zulks in te dammen bij zijn eigen partij. De laatste jaren is dit steeds beter gelukt, al is dit ten koste gegaan van met name een naar mijn mening noodzakelijke dualiteit, zeg maar het toestaan van tegengeluiden om de boel op scherp te houden.

    Nu met zoveel sollicitanten vraag ik me af hoe hij in de toekomst alsnog LPF-achtige toestanden gaat voorkomen. Nou ja, ik weet wel een manier, maar het is nog wat te vroeg om dit middel in te zetten.

    1. toetssteen

     @Beukman
     Niets is te voorkomen, laat dat helder zijn. Maar het is knallende kolder om te beweren dat zij die door de intake komen LPF taferelen zullen veroorzaken.
     O, er zal altijd een pipo m/v zijn die gaat voor de the one minute of fame, maar daar is geen partij van gevrijwaard.
     Ja, binnen de PVV is wat verloop, maarre, meestal meer naar libertarisch dan naar socialisme.

     1. Beukman

      Je laat de essentiële kwestie van de logistiek liggen. We spreken elkaar nog wel als het eenmaal zo ver is.

 8. DeKadt

  Allereerst iedereen een gezond en veilig 2016 gewenst. Ten tweede: feitelijk is de politieke elite in dit land de grootste lijstduwer voor de PVV. Het halsstarrig maar doorgaan op de ingeslagen weg van open grenzen en islamitische migratie leidt uiteindelijk naar een gigantische overwinning voor de PVV. Een zwaard dat aan twee kanten snijdt. De PVV maakt een klapper en wordt groter dan ooit te voren, maar de gevoerde regeringspolitiek van de afgelopen jaren laat een spoor van vernielingen achter. Als de PVV ooit aan de knoppen gaat draaien is het land al voor een groot gedeelte ernstig beschadigd. Oftewel, de puinhopen van Rutte & Co. Ook bedankt. De vlucht naar voren van Rutte brengt het land naar de rand van de afgrond. Het zijn wrange vruchten voor Wilders en zijn ploeg. Men laat hem een wrak na en probeer daar nog maar iets van de maken. Maar alles is beter dan wat er gebeurd. 2016 zal denkelijk het jaar worden van de totale ineenstorting van Rutte 2. Men verwacht dit jaar nog een tsunami aan moslimmigranten binnen te krijgen en ligt in de verwachting dat het verzet hier en daar in Nederland dit jaar nog veel heftiger zal worden. Ik hou mijn hart vast. Maar voor de PVV kan het jaar wat dat betreft niet meer stuk.

 9. Terzo

  Als die bal gehakt op pootjes van de PVDA, Sharon Dijksma genaamd, het tot minister kan schoppen met niet meer als MAVO, begrijp ik de commotie niet zo dat het de heer Wilders niet zou lukken om geschikte kandidaten te vinden……

  Wie wie pijpt in de diverse fietsenhokken is van meer belang in die Haagsche slangenkuil….

 10. Lex

  Ik hoop dat Geert Wilders en zijn partij nu echt het kaft goed van de koren scheid. Dat er alleen “Die hard” PVV kandidaten “cursisten” over blijven die bijzonder goed worden gescreend .

  Uiteraard krijgen ze een stoomcursus.

  1 Hoe om te gaan met de media.
  2 Wat wel en niet word getolereerd.
  3 Bijzonder goede taak omschrijving.
  4 Cursus anti islam.

  Kortom als al PVVer moet je goed en stevig in je schoenen staan.
  Ik hoop ook dat Geert Wilders van de ervaringen in het verleden heeft geleerd en bespaart blijft van schorem met en dubieus verleden.

  Hij verdiend goed personeel

 11. Wieb

  Als het niveau van deze kandidaten hetzelfde niveau is als van de reaguurders hier, dan heeft de PVV wel een probleem.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.