Glad schuren kan je zelf

Geen categoriedec 23 2015, 14:00
Je hebt er echt helemaal niemand voor nodig om die muur of dat plafond helemaal verfvrij te krijgen. Met een schuurmachine kan je het helemaal zelf!
Het is een klusje waar menigeen flink tegenop ziet als een huis moet worden verbouwd, maar desalniettemin toch nog eventjes gedaan moet worden: schuren. Laten zitten is geen optie, want de nieuwe verf zal nooit zo goed kunnen hechten aan de laag verf die al op de muur zit als aan de kale muur zelf.
Schuren is dus het devies, maar dat klinkt vaak nog eenvoudiger dan het is. Wat ondanks dat het er zo simpel uitziet, is dat het niet. Verschillende oppervlakten hebben verschillende technieken nodig om ze goed ruw geschuurd te krijgen, en uiteraard maakt het ook uit wat je budget is.
Eén tip kan ik alvast meegeven: het zal bijna altijd lonen om een schuurmachine te gebruiken in plaats van met de hand aan de slag te gaan. Niet alleen omdat het veel sneller gaat, en een machine veel efficiënter omgaat met het schuurpapier dan je ooit handmatig zelf zal kunnen, maar ook omdat schuurmachines vandaag de dag helemaal niet zoveel meer hoeven te kosten.
Instapmodellen zijn er al vanaf €22,41. Neem bijvoorbeeld de vlakschuurmachine van Silverline. Klein en compact, maar mét klittenband en een aansluiting voor een stofzuiger. En toch weet het kleine beestje tot een toerental van 11.000 tpm te komen. Best indrukwekkend, nietwaar?
Maar voor wie echter maatwerk zoekt, gaat er ook een hele wereld open. Een excentrische schuurmachine is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt om boten te schuren. Een band schuurmachine is daarentegen weer de kampioen op het gebied van zwaarder schuurwerk en grote materiaalafname.
Kortom: moet u een oppervlakte schuren? Verdiep u er dan even goed in, maar weet u ook gerustgesteld: voor elk schuurklusje is een geschikt schuurapparaat beschikbaar!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten