Hoe heten de baby's die 2015 zijn geboren? De top 10 populairste jongensnamen!

Geen categoriedec 21 2015, 8:00
Vooral de voorletter 'L' is erg in trek.
In 2015 werden er weer duizenden Nederlandse baby's geboren. Inmiddels staat de bevolkingsteller al bijna op 17 miljoen! Maar hoe noemden we baby's in 2015? Een overzicht van de populairste jongensnamen van het afgelopen jaar.

1. Luuk
2. Liam
3. Lucas
4. Sem
5. Daan
6. Milan
7. Noah
8. Finn
9. Levi
10. Jesse

De top 3 bestaat dus volledig uit namen met de letter 'L': Luuk, Liam en Lucas. Luuk is een variant van Lucas, dus eigenlijk zijn nummer 1 en 3 hetzelfde. Beide namen vinden hun oorsprong bij de apostel Lucas. Liam daarentegen is een van oorsprong Ierse naam. Wellicht is de populariteit te danken aan het feit dat acteur Liam Hemsworth – die vele vrouwenharten sneller doet kloppen – in 2015 veel op het witte doek was te zien.
Net als Luuk en Lucas zijn ook Sem, Daan (komt van Daniël), Noah (van de ark), Levi en Jesse bijbelse namen. Maar liefst zeven van de tien populairste namen vinden dus hun oorsprong in de bijbel. Zijn Nederlanders misschien toch religieuzer dan gedacht, of vinden we deze namen simpelweg mooi?
Wat ook opvalt is de grote variatie tussen verschillende provincies. In Groningen, bijvoorbeeld, staat Ruben op nummer 1, terwijl die naam in de nationale top 10 niet eens voorkomt. In Zeeland wordt de top 3 gevormd door de traditionele namen Pieter, Jan, en Cornelis. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je kind geen originele naam heeft – er is zoveel variatie in voornamen, dat de kans op ongewenste naamgenoten klein is.
Welke voornaam vind jij het leukst?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten