Hoe honger tegen te gaan? Het Franse parlement lijkt de ideale oplossing gevonden te hebben

Geen categoriedec 12 2015, 16:00
Een voorstel in het Franse parlement om supermarkten te dwingen om onverkocht voedsel aan armen te geven is unaniem aangenomen.
Het voorstel behelst twee punten. Ten eerste moeten supermarkten hun onverkochte voedsel weggeven. En ten tweede mogen ze geen voedsel meer vernietigen met bleekmiddelen. In het verleden hebben ze dat gedaan om ervoor te zorgen dat de etenswaren niet weggegeven konden worden.
De wet werd eerder dit jaar ook al aangenomen door het parlement, maar werd uiteindelijk nietig verklaard door het Constitutionele Hof vanwege procedurele fouten. Afgelopen woensdag werd het daarom opnieuw in stemming gebracht. Het gevolg: het Franse parlement ging er unaniem mee akkoord. Parlementsleden van alle partijen stemden ervoor.
De wet wordt officieel de wet van het land als de Senaat het goedkeurt in Januari. De kans dat dit gebeurt ligt ergens tussen 100 procent en... 100 procent.
Niet alleen zien de Fransen dit als een ideale maatregel om honger tegen te gaan, maar ook om het milieu te beschermen. Met name bleekmiddel is, dat moge duidelijk zijn, bijzonder schadelijk.
De Fransen hopen de Europese Commissie nu zo ver te krijgen dat het druk zet op andere lidstaten om hetzelfde te doen. Het gevolg daarvan kan een ware revolutie zijn in de manier waarop supermarkten omgaan met overschotten.
Wat vind jij van dit idee? Sta je erachter of vind je dat het de overheid niets aangaat wat private ondernemingen met hun onverkochte producten doen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten