Is het koud buiten? Deze vijf doorgewinterde koukleumen laten echter zien dat het allemaal nóg een graadje koeler kan!

Geen categoriedec 28 2015, 20:00
Koud? Winter? Frisjes buiten? Niet zo mokken, want deze vijf helden (of zijn het anti-helden?) laten zien dat een beetje kou niks is om bang voor te zijn.
Het is de tijd van het jaar dat de temperaturen weer eens niet zijn om van te genieten. Binnen is het warm, knus en hopelijk ook gezellig. Maar buiten is het koud, guur en vriest het dat het kraakt. Dat ontwijkt je natuurlijk liever.
Of toch...? Hoe koud het namelijk is, het kan altijd een graadje kouder. Deze koelbloedige vijf ijsvrije winterfanaten zullen je namelijk eens laten zien wat écht koud lijden is...

Wim Hof: the Ice Man.

Wim Hof is een Nederlander die furore maakt met zijn extreme en ongelooflijke koubestendigheid. Wim Hof kan kou namelijk zó goed weerstaan, dat hij zelfs met zijn speciale talent in het Guiness Book of World Records is opgenomen. Slechts gekleed in een korte broek beklom hij de Kilimanjaro - de hoogste berg van Afrika. En hij laat zich regelmatig onderdompelen in ijskoud water, zoals je hier ook kan zien:
https://www.youtube.com/watch?v=8ML0HIS0LqQ
Zijn werkelijk ongelooflijke prestaties hebben hem de bijnaam 'The Ice Man' opgeleverd: 'de ijsman'. Hij kan zo goed tegen ijs, koud water en barre omstandigheden dat mensen zijn geen speculeren dat hij zélf van ijs is. Dat blijkt dan weer niet het geval te zijn: wetenschap heeft aangetoond dat hij gewoon meer vetweefsel en meer lichaamswarmte kan aanmaken dan de gemiddelde persoon.

De Ice Bucket Challenge - ehm, oeps!

In 2014 veroverde de ALS Ice Bucket Challenge de hele wereld. Van heinde en verre kwamen de mensen om een bak ijskoud water over zichzelf heen te gieten, om vervolgens te verklaren dat ze hebben geholpen met het bestrijden van een spierziekte.
Zo ook de Grady Riley en zijn broer Cal. Grady heeft besloten de emmer ijskoud water over zich heen te gaan krijgen... en Cal krijgt de eer dat te mogen uitvoeren. Maar als dingen niet gaan zoals ze gepland zijn, wordt de Ice Bucket Challenge weliswaar geheel tot uitvoering gebracht, maar niet helemaal zoals 'ie bedoeld is.. LOL!
https://www.youtube.com/watch?v=l8kjhmIM9JM

“Hallo, dit is Prinses Anna van Frozen!”

Wat is er nu kouder dan het Disney-koninkrijk van het ijs - Arendelle? Als het aan de zes-jarige Frozen-fan Avery Huffmann ligt natuurlijk niks. Vandaar dat ze ook een enorm grote fan is van de film, en niets liever zou willen dan de ijsprinsessen Elsa en Anna ontmoeten. En wat het kleine meisje niet weet? Dat gaat ook gebeuren!
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/07/Avery-hears-from-Anna.mp4"][/video]
Zowel voor Avery als voor haar ouders was een telefoontje van ijsheldin en -prinses Anna natuurlijk een enorm groot geschenk. Het zit ze namelijk al niet erg mee in het leven: Avery heeft een hersentumor, en zal daar misschien nooit van genezen.
Maar deze onvergetelijke ijservaring nemen ze haar niet meer af!

IJs in je broek... en zingen maar!

Benjamin Vestergaard is een jongen uit Denemarken die onder zijn pseudoniem "Crainer" veel video's maakt en die vervolgens op YouTube zet. Maar soms heeft hij daar wel eens spijt van.. Zo ging hij met een vriend een weddenschap aan. Als hij won, mocht hij opscheppen. Maar als hij verloor... tja, dan moest hij het liedje Let it Go uit de Disney-film Frozen zingen. Maar dan met ijs in z'n broek, voor dat echte "bevroren" gevoel.
Je raadt het natuurlijk al... Benjamin verloor z'n weddenschap. Dit ziet er heel pijnlijk, maar ook heel grappig uit!
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/07/iceunderwearchallenges.mp4"][/video]

IJsje erbij? BOEM!

Veel bizarder dan dit krijg je het niet. In het oosten van Irak reed in juli 2015 een ijscotruck een markt op. Uiteraard werd die enthousiast onthaald: in Irak is het in de zomer bloedheet, dus elke verkoeling die de mensen daar kunnen krijgen, nemen ze graag aan.
Maar de ijscoman veranderde op slag in de ijscomoordenaar. En de bolletjes ijs, leken eerder bommetjes ijs te zijn... Aii:

Volgens twee lokale politiefunctionarissen reed de aanslagpleger in een truck een marktplein in de stad op. Daar kondigde de man aan ijs te verkopen met flinke korting. Vanwege de hitte lokte dat vooruitzicht volgens de politie honderden mensen naar het voertuig.

En zoals wel vaker met aanboden die te goed lijken om waar te zijn, was ook dit verhaal gebaseerd op een leugen.
De wagen bleek namelijk niet gevuld met verschillende smaken ijs, maar met slechts één niet bepaald culinair ingrediënt: explosieven. Toen de terrorist dus naar zijn idee voldoende enthousiast publiek vergaard had rond zijn vrachtwagen, blies hij het voertuig op. Met zeer dodelijke gevolgen.
Het bleek een aanslag van IS te zijn. Het scheelt één letter met IJS, maar het is toch niet helemaal hetzelfde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten