ISIS-strijder probeert raket af te vuren. Dan krijgt hij een explosief koekje van eigen deeg

Geen categoriedec 03 2015, 19:11
Video laat zien hoe een jihadist zélf meehelpt in de strijd tegen ISIS.
Een nieuwe video van ISIS doet de ronde op het internet. De video laat geen onthoofdingen, verbrandingen of andere walgelijke taferelen zien, maar toont juist hoe de terreurgroep een koekje van eigen deeg krijgt!
Als we de begeleidende berichten bij de video mogen geloven, is de jihadist op deze foto namelijk waarschijnlijk dood, of tenminste zwaargewond. We zien de strijder met een raketwerper, een zogeheten RPG. Deze wapens vuren een granaat af, die vervolgens zijn verwoestende impact op een doel kan achterlaten. Een muur of een pantservoertuig vliegt dan zó de lucht in.
Screen Shot 2015-12-03 at 19.08.38
Maar kennelijk heeft deze terrorist niet zoveel ervaring met het afvuren van granaten. Eerst probeert hij uitvoerig te mikken, en dan is het moment van afvuren daar. Het enige dat we echter zien is een grote explosie, niet op het doelwit van de ISIS-strijder, maar in de ruimte waar hij staat. Misschien schoot hij de granaat per abuis tegen een muur aan, of functioneerde het wapen niet.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/12/ISIS-fighters-rocket-launcher-blows-up-as-he-tries-to-fire-it-360p.mp4"][/video]
Andere internetgebruikers beweren dat het apparaat gewoon naar behoren werkt, maar dat de explosie die we zien de gewone terugslag van het ding is. Ook die terugslag kan behoorlijk heftig zijn en gaat gepaard met een hete walm en veel rook – als je zoiets doet in een kleine ruimte, zoals de strijder in de video, kun je je longen in één klap vaarwel zeggen.
Wat er na de explosie gebeurt, is helaas niet te zien – de video stopt precies daar. Wat wel duidelijk is, is dat deze jihadist waarschijnlijk geen tweede keer een granaat afvuurt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten