Johan Cruijffs liefde voor Ajax: is weer bereid om de club te helpen

Geen categoriedec 14 2015, 10:00
In zijn wekelijkse column voor De Telegraaf laat Johan Cruijff weten dat hij best bereid is om Ajax weer te helpen als de club om zijn hulp vraagt.

Er wordt te veel politiek bedreven en dat gaat ten koste van het voetbal en de club. Daarom hoop ik dat de leden donderdag vooral de oplossing van dit probleem centraal stellen. Als ze daar uitkomen dan zijn er genoeg mensen die zullen zorgen dat de dingen voor elkaar komen zoals de leden en supporters dat willen. Daar hoor ik ook bij.

Met "de oplossing van dit probleem" bedoelt Cruijff dat de rvc van de club wat hem betreft moet opstappen. Vervolgens is hij bereid om zélf in een commissie te gaan zitten en dus een officiële bestuurder te worden:

Zelfs als het zover mocht komen dat ik als erelid in een interim-commissie moet zitten. Omdat ik er altijd voor de club Ajax zal zijn. Ik neem dan alleen wel mijn verantwoordelijkheid voor het voetbal en niet allerlei andere zaken.

Dat laatste zegt hij er duidelijk bij omdat hij nog altijd bezig is met de genezing van zijn ziekte. Eerder dit jaar werd bekend dat Cruijff aan kanker lijdt. Hoewel hij goede hoop heeft dat hij zal genezen betekent dit natuurlijk wel dat hij zoveel mogelijk rust moet nemen tussen behandelingen door.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten