Kleurenblinde kleinzoon geeft zijn ook al kleurenblinde opa een speciale bril. Wat er dan gebeurt is moeilijk te bevatten

Geen categoriedec 06 2015, 16:00
Een tiener en zijn grootvader zijn voor het eerst in hun leven in staat om bepaalde kleuren te zien. De reden? Nieuwe technologie.
Om specifieker te zijn: een speciale bril voor kleurenblinde mensen, gemaakt door het bedrijf EnChroma.
Eerder schreef dat bedrijf een wedstrijd uit. Kohen Stovers ouders hoorden dat, en informeerden hun zoon erover. De winnaar van de wedstrijd zou gratis en voor niets een Chromabril krijgen.
Het enige wat kleurenblinde mensen moesten doen was een video te maken waarin ze uitleggen waarom ze de bril graag willen winnen. Hier is Kohens video:
In de video vertelt hij over zichzelf, zijn leven, en zijn dromen. Hij legt uit dat hij graag leraar wil worden omdat hij het "geweldig vindt om met kinderen te werken en om ze te helpen," of een "sportanalyst" omdat hij graag "over sport praat en wedstrijden analyseert." Gevraagd hoe de toekomst eruit ziet zegt hij "heel technologisch, technologische ontwikkelingen gaan steeds sneller."
De twee bedrijven die de wedstrijd organiseerde, EnChroma en Clorox riepen Kohen uit tot winnaar. Toen hem dat verteld werd was hij natuurlijk bijzonder blij... maar hij was nog lang niet klaar.
Hij wilde namelijk ook een bril voor zijn opa die ook kleurenblind is:

Ik dacht dat het heel cool zou zijn als we allebei zo'n bril hadden omdat we dan samen dezelfde kleuren kunnen zien.

Hoewel dit absoluut niet noodzakelijk was gingen de twee bedrijven akkoord. Kohen kreeg niet één, maar twee brillen: één voor zichzelf en één voor zijn opa.
Toen zijn opa de bril opzette had die wellicht de mooiste dag van zijn leven. Boozer, zoals opa heet, legde uit dat hij nog nooit een regenboog had gezien, tenminste, niet helemaal. In het verleden zag hij alleen wat geel en oranje. De andere kleuren waren niet te zien voor hem. Dat is nu anders: eindelijk kan hij de regenboog zien.
De oude man huilde van geluk toen hij de bril omzette en opeens allerlei kleuren zag. Hij kon niet wachten tot er een regenboog zou verschijnen. Ook zei hij eindelijk een zonsondergang te willen zien; ook dat is iets wat hij nooit heeft kunnen waarnemen met zijn eigen ogen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten