Mannelijke asielzoekers belagen drie meisjes in centrum in Utrecht

Geen categoriedec 02 2015, 9:00
In een asielzoekerscentrum in Utrecht zijn de afgelopen dagen drie jonge Syrische meisjes lastiggevallen door oude viespeuken.
Gezien de omstandigheden en de ernst van de situatie heeft het COA besloten om de drie mannen die verantwoordelijk waren voor de seksuele intimidatie over te plaatsen. Dat bericht Elsevier.
In het AD doen andere asielzoekers hun verhaal:

"Gisteren ging het om een meisje van 13 jaar. De vrouwen voelen zich niet langer veilig in deze opvang."

De situatie is zo ernstig dat broers, neven, vaders of andere betrouwbare mannen, meisjes en vrouwen nu begeleiden als ze naar het toilet gaan.
Het opvangcentrum in kwestie is nieuw: het gaat om een centrum in een oude school in Kanaleneiland. De opgevangen Syriërs zeggen dat ze meerdere malen hun beklag hebben gedaan bij de autoriteiten, maar dat er te weinig gebeurt om de meisjes te beschermen:

"We willen niet als klagers overkomen, maar we hoeven toch niet te accepteren dat jonge vrouwen worden lastiggevallen?"

Woordvoerder Jeanette Scholten zegt ondertussen dat de rust wedergekeerd is na de overplaatsing van de drie Syrische mannen die vrouwen seksueel probeerden te misbruiken. Als je naar de uitspraken van de vluchtelingen zelf kijkt is dat twijfelachtig omdat het slechts het topje van de ijsberg betreft, maar goed: hoop doet leven.
Wat vind jij ervan dat Nederland zoveel vluchtelingen heeft binnen gelaten? En ben jij van mening dat een vluchteling die vrouw probeert te misbruiken onmiddellijk het land moet worden uitgezet? Of vind jij dat het COA voldoende strengt heeft opgetreden door ze naar een andere opvang te verplaatsen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten