Moet je altijd de mannen- of vrouwenversie van een product kopen? Het antwoord zal je wellicht verbazen..

Veel producten in de winkelschappen komen in een ‘mannenversie’ en een ‘vrouwenversie’. Of het nu om shampoo, speelgoed of scheermesjes gaat.. heel veel dingen zijn gedifferentieerd naar geslacht. En uit onderzoek blijkt nu, dat één van de twee een stuk goedkoper is dan de ander.

Het is de gewoonste zaak van de wereld om veel dingen die je kan kopen uit te geven in twee versies: één voor jongens, en één voor meisjes. Tot dusverre is er nog niets aan de hand, maar wel als je vervolgens kijkt hoeveel die ‘mannen-‘ en ‘vrouwenproducten’ vervolgens in prijs verschillen van elkaar. Neem gewoon eerst een simpele fles shampoo:

shampoo

Maar je ziet het ook bij kleren.

kleren

Niet alleen volwassen vrouwen worden gedwongen om dieper in de buidel te tasten maar ook kinderen ontspringen de dans niet:

kinderkleding

Zelfs speelgoed is in de mannelijke uitvoering een flinke duit goedkoper voor jongetjes:

speelgoed

Uiteindelijk werden alle producten vergeleken die verkrijgbaar zijn voor mannen én vrouwen.. en het enige waarbij vrouwen goedkoper uitzijn dan mannen is ondergoed. Voor de rest is het eigenlijk altijd een goed idee om voor de mannenversie te gaan.

De schokkende verschillen werden blootgelegd door de Washington Post, die zich baseerde op een onderzoek dat de lokale overheid van New York heeft uitgevoerd.

Het verschil in prijs is soms subtiel, maar soms ook vrij groot. Hoe dan ook is het totale verschil als je alles optelt gigantisch. Per jaar zijn vrouwen tot wel €1236 meer kwijt aan mannen, voor exact dezelfde producten. Sommigen noemen het smalend de ‘geslachtsbelasting’, maar in feite is het gewoon een flinke financiële benadeling van vrouwen.

Bedrijven verweren zich met een beroep op grondstoffen en productiekosten, en dat er geen specifiek beleid is om vrouwen meer te laten betalen voor dezelfde producten..

Maar geloof jij het?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.