Oma moet nodig naar de wc. Dan gaat de deur van het openbare toilet opeens niet meer open

Geen categoriedec 18 2015, 13:13
De bejaarde vrouw zat dagenlang opgesloten.
Een oma in Suffolk, Engeland, had wel heel erg veel pech toen ze nodig naar de wc moest. Gladys, 82, was aan het winkelen, toen ze de behoefte voelde aan een plaspauze. Na een tijd zoeken vond ze een openbare wc – een hele opluchting! Maar dan gaat het digitale slot van de wc opeens niet meer open...
Het bleek dat de wc die Gladys (82) had uitgekozen nog niet open was voor het publiek. Het was een hi-tech wc met een digitaal slot op de deur, dat pas een paar weken later officieel zou worden geopend. Toen de deur niet openging, was er dus ook niemand die de opgesloten vrouw kon bevrijden. Naar eigen zeggen zat ze maar liefst vier dagen gevangen voordat ze eindelijk werd bevrijd door bouwvakkers.
Gladys raakte overigens niet in paniek. Toen ze merkte dat de deur van de wc niet meer openging, bleef ze rustig. Ze vertelt:

"Eerst riep ik om hulp, maar niemand hoorde me. Ik besefte dat ik het dan maar moest proberen vol te houden, dus ik bleef gewoon op de pot zitten en begon te breien. Gelukkig was ik net wezen winkelen, en had ik een mooie bol roze wol gekocht, dus ik begon een sjaal te breien – die één van mijn kleinkinderen voor kerst krijgt.

Ook was ik net in de snoepwinkel geweest nadat ik mijn AOW had ontvangen, dus ik had een volle zak pepermuntjes om de gemoederen goed te houden. Het toilet was erg schoon. Ik sliep op mijn grote overjas, en het was heerlijk warm. Als ik het koud kreeg, ging ik gewoon onder de handdroger zitten!"

De bejaarde vrouw is al jaren weduwe, en heeft thuis geen telefoon. Daar komt nu verandering in:

"Ze gaan nu een telefoon bij me thuis installeren – en zo'n mobiel telefoonding voor als ik ga winkelen. Tja, kennelijk moet ik met mijn tijd mee."

Een gemeenteraadslid had ook wat te zeggen over de kwestie:

"We zijn blij dat Gladys het goed is doorgekomen. Maar het feit dat ze het best naar haar zin had in die wc voor vier dagen lang, toont aan hoe modern en hi-tech het is."

Of we Gladys op haar woord moeten geloven, is natuurlijk de vraag. Vier dagen lijkt wel érg lang. Maar wat zeker is, is dat deze oma een behoorlijk avontuur heeft beleefd! Zij liever dan ik...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten