Ook Duitsland neemt deel aan militaire actie tegen ISIS in Syrië

De Duitse Bondsdag stemde vandaag in met militaire inzet.

Duitsland sluit zich aan bij de groeiende coalitie van landen die ISIS in Syrië gaan bestrijden. Onze Oosterburen sluiten zich aan bij de coalitie van de Verenigde Staten, Frankrijk, en het Verenigd Koninkrijk. Sinds de aanslagen in Parijs is Duitsland het derde Europese land dat besluit om ISIS ook in Syrië te gaan bestrijden.

Duitsland gaat niet, zoals de andere landen, bombardementen uitvoeren op de jihadistische terreurgroep. Wel gaan zes verkenningsvliegtuigen, een fregat en meerdere tankervliegtuigen richting Syrië. Ook zet Duitsland 1.200 militairen in.

De Franse president François Hollande sprak vorige week met Duitse bondskanselier Angela Merkel over de Duitse militaire deelname. Hollande wil dat zoveel mogelijk landen meedoen in de coalitie tegen ISIS, na de vreselijke aanslagen in Parijs.

Nederland moet nog besluiten over de inzet van troepen tegen ISIS in Syrië.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. V.K.

  -In Nederland wordt er weer een vuil spelletje gespeeld,de VVD zit in de regering en is niet van plan deze op te blazen vanwege het tegengestelde standpunt van de PvdA.

  -Is er trouwens al bekend wie er gelekt heeft? en wat deze stemt betreffende het al dan niet bijdragen aan de vernietiging van IS en andere olieboeren?

 2. Spleen

  Alle westerse landen verdringen zich om in Syrië en Irak te mogen bombarderen. Inmiddels loopt het aantal bombardementsvluchten van al die landen tegen de 20.000. Daarnaast is Assad koploper in het vermoorden van burgers in Syrië en wordt daarin op grote moorddadige schaal gesteund door de viezerik Putin.

  Wonderlijk dat die burgers proberen weg te vluchten van die killing fields.

  1. Terzo

   Dat ongedierte maakt elkaar al zo’n 1400 jaar af, mij dunkt dat zij allang hadden kunnen vluchten, dat zij dit nu ineens doen heeft een andere agenda, namelijk Europa islamiseren, ik heb eerlijk gezegd liever dat zij daar creperen….

   1. Spleen

    Terzo, dat jij van mening bent dat zoveel mogelijk moslims als mogelijk moeten worden vermoord is bekend. Die idiote genocidepolitiek ligt echter niet ten grondslag aan de begeerte van Westerse landen om daar te bombarderen. Ze hopen ermee ISIS te vernietigen. Net als in Vietnam, Afghanistan en Irak is dat echter een illusiepolitiek, zelfs als je wel de moed zou hebben er troepen naar toe te sturen.
    De Taliban gaan binnenkort Afghanistan weer regeren en ISIS of iets dat daar op lijkt gaat de komende decennia de macht uitmaken in Syrië en Irak. De oorzaak daarvan is de Westerse inmening en het gevolg is een enorme vluchtelingenstroom die we zelf op gang brachten.

    1. Terzo

     Op een gegeven moment overspeelt dat ongedierte hun hand wel Spleet, dan komen er vanzelf oplossingen om dat moslim probleem voorgoed te neutraliseren, de wereld is zoveel beter af zonder moslims……

    2. Terzo

     Het zijn maar moslims hoor Spleet. die kunnen we best missen, scheelt een hoop ellende in de wereld, ben jij daar niet voor, een wereld met minder ellende? Nou de meeste mensen wel…..

     1. toetssteen

      @Terzo
      Niet veralgemeniseren ajb. Er zijn mensen die behoefte aan enige geestelijke invulling. Binnen islam zijn diverse stromingen die gruwen van het extreme salafisme uit Saoedi Arabië. Probleem echter is dat daar de oliedollars zitten (idem Qatar).

      Het probleem is echter dat het Westen uitgerekend die extremisten steunt en heeft gesteund waardoor zij inmiddels half Londen bezitten. Eigenlijk zou het Westen eens moeten kijken naar de diverse regeringen en de EU in het bijzonder. Waarom hebben zij deze intoleranten lucht gegeven?

   2. Spleen

    De deerniswekkende loser Terzo fantaseert over de Endlösung der Muslimfrage.

    Het zou een probleem zijn als er enige reden was deze dwaas serieus te nemen.

    1. Terzo

     Jij hoeft mij in het geheel niet serieus te nemen mafkees, als andere mensen dit maar doen, misschien kan jij eens onderbouwen dat een wereld met moslims vreedzamer zou zijn als een wereld zonder moslims, veel succes ermee flapdrol.

     1. Spleen

      Hitler meende ook dat de wereld er beter uit zou zien zonder Joden, triest figuur.
      Je bent, goddank, een ongevaarlijke loser en daarom hoeft niemand je verlangen een kwart van de mensheid uit te roeien serieus te nemen.

     2. V.K.

      -@Speen,

      -Nou dat is toevallig, jouw vriendje Erdogan meent ook dat de wereld er beter uit zal zien zonder Joden.

      -En Simon, verloopt het EU labelen van Turkse olie uit betwiste gebieden al een beetje succesvol knul?

     3. Spleen

      “Nou dat is toevallig, jouw vriendje Erdogan meent ook dat de wereld er beter uit zal zien zonder Joden

      Je hebt vast wel een citaat van Erdogan waarin hij beweert dat de Joden moeten worden uitgeroeid, merkwaardige fantast.

     4. Spleen

      Ja Toetssteen, die Erdogan zit tegen het antisemitisme aan.
      Jouw bron kan wat genuanceerder, bijvoorbeeld, http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/20783_turkije_joden_en_antisemitisme/ maar dat die smerige dictator meehuilt met de antisemitische wind in het Midden Oosten zal ik niet betwisten.
      Dat is wat anders dan hier door de idioten V.K. en Terzo wordt beweerd, namelijk dat de Joden van de aardbodem zouden moeten verdwijnen.

      Het woord antisemitisme is gevoelig voor inflatie. Er zijn hier te lande ook mensen die menen dat bijvoorbeeld van Agt een antisemiet is omdat hij de politiek van Israel bekritiseert. Ik vertrouw er op dat u niet zo dom bent.

    2. V.K.

     -@Speen

     -Goed dat je dat even aanhaalt, de Endlösung der Muslimfrage.

     -Ben er zelf van overtuigt dat het door het consequent EU labelen van Turkse olie uit betwiste gebieden, er niet alleen voor zorgt dat het draagvlak van de EU onder haar inwoners tot ongekende hoogten zal steigen, het wordt dan voor de EU natuurlijk ook makkeijker om van de moslims af te komen. twee vliegen in een klap toch, Tsja, als ik het voor het zeggen had in de EU, dan was ik allang begonnen met labelen, dan zorgen de burgers er zelf wel voor dat het getto in Warschau weer volstroomt, hoef je als EU verder niets voor te doen.

     -En Simon, verloopt het een beetje succesvol dat EU- labelen, zijn er al vele burgers voor de poorten van Warschau verschenen die hun fout inkopende buurvrouw komen afleveren.

  2. V.K.

   -Wat een gejank Spleen, houden je voormalige Syrie/Iran vriendjes zich even niet met die ander grensstreek bezig en jij staat te janken als een klein kind.

   -I.p.v. zitten te trappen tegen Assad cs, zou het niet veel constructiever zijn om jouw baasje Timmermans eens te verzoeken die oliehandelaar van een Erdogan te laten vallen zodat we boots on the ground kunnen zetten in het Turkmeense gebied?

   http://tinyurl.com/ndr365o

   -En Spleen al enige successen geboekt met het EU labelen van goederen uit betwiste gebieden? of valt Turkse/IS olie daar niet onder?

   -Na ja, vreemd mannetje ben jij, boeken Hezbollah en het vredelievende Iran na zo’n 35-40 jaar enige succesjes,
   ga jij staan janken.

   -wie wil je nou helpen met jou gutmensgezeik?

   1. Spleen

    Ik wijs op de oorzaken van de enorme en onophpoudelijke vluchtelingenstroom en je noemt dat gejank?

    1. V.K.

     -Voel je je gekrenkt antisemiet?

     -Dat bombarderen van de Russen?..ga je daar om staan te janken?

     -Ach, ik kijk gewoon naar al die krom-praat welke je hier altijd op dit forum uitstort, en kom tot de conclusie dat jouw vriendjes Iran welke nog nooit een land heeft aangevallen samen met Hezbollah en jouw oude vriend Assad op de grond eindelijk na jarenlange tegenslag succesvol zijn in het verdrijven/uitmoorden mensen, blijken het voor jou de verkeerde mensen te zijn, ga om dit detail als een vervelend kind op de grond staan stampen en met je knuistjes zwaaien.

     -Ja Spleen, je oude vrienden afvallen omdat zij de verkeerde bevolkingsgroep uitmoorden, da,s op z’n minst gezegd niet zo netjes.

     -Heb ook lang zitten twijfelen of dit gedrag van jou zou neerzetten als janken wel juist is.

     -janken is namelijk een menselijke eigenschap. na ja, past ook wel bij ongedierte welke de hele dag bezig zijn met het ophangen van fabeltjes.

     -En al enige successen, samen met je vriendje Timmermans, geboekt met het labelen van goederen geproduceerd in betwiste gebieden? of gaan we geen Turkse olie labelen?

     -Jouw vriend door dik in dun, heeft ook nog niet z’n excuus aangeboden, zou jij je dictatorvriendje \Erdogan hem daar eens niet moeten op aanspreken ipv je steeds dom naar de V.S. te wijzen.

     -Ja knul, ik weet ook wel dat Turkmenen in Syrie worden uitgemoord, maar wel door jouw vriendjes Hezbollah/Iran.

     -Nou smerige rat, ga jij al je dubieuze commentaren van al die tijd welke jij hier hebt neergeplempt er maar eens rustig opna lezen, als ze al niet verwijderd zijn.

     1. Spleen

      Ik wens je veel sterkte toe, V.K. Zo dom en zo boos, dat lijkt me geen pretje.

     2. V.K.


      pleen
      Ik wens je veel sterkte toe, V.K. Zo dom en zo boos, dat lijkt me geen pretje.

      -Overigens,

      -Succes met het goedpraten van het bombarderen van de Koerden door Erdogan onder het mom van PKK

      -Jij bent een waar olie-mannetje op deze site.

      -olie op je puntmutsje,

     3. Spleen

      “Succes met het goedpraten van het bombarderen van de Koerden door Erdogan onder het mom van PKK

      Waar beweer ik dat, verward kind?

 3. nick

  En dit dan? :

  Afgelopen dinsdag leverde Rusland een indrukwekkende hoeveelheid bewijs, waaronder satellietfoto’s, dat er enorme hoeveelheden door ISIS gestolen olie naar Turkije worden gesmokkeld.

  Omdat dit ook uit eerdere onafhankelijke onderzoeken is gebleken, kan de Turkse president Erdogan onmogelijk blijven beweren dat hij niets weet van deze eindeloze stroom van vele honderden tot soms wel duizenden tankwagens die dagelijks zonder problemen de grensovergangen met Turkije oversteken.

  Bovendien: wat de Russen kunnen zien, kunnen de Amerikanen ook zien. President Obama moet daarom al heel lang op de hoogte zijn van de Turkse samenwerking met ISIS, en is daarom –net als de NAVO en de EU- medeplichtig.

  En volgens verdere informatie zijn de topleiders van het land, president Erdogan en zijn familie, betrokken bij deze criminele activiteiten. Je kunt de controle over zulke vergaande diefstal enkel aan je naaste verwanten geven. In het Westen vraagt echter niemand naar het feit dat de zoon van de Turkse president hoofd van een van de grootste energiebedrijven is, of dat hij zijn zwager heeft aangesteld als minister van Energie. Wat een geweldig familiebedrijf!’

  Onafhankelijke commentatoren zeggen dat Turkije om deze redenen uit de NAVO zou moeten worden gezet. Maar dat is nu juist het probleem: Erdogan geniet niet alleen de volle steun van de NAVO, maar ook van Obama en de Europese Unie, die afgelopen weekend een diepe knieval voor hem maakte en hem met minimaal € 3 miljard beloonde voor zijn criminele activiteiten waarmee hij ISIS ondersteunt, en waarmee hij tevens hun uitroeingsoorlog tegen het christendom in het Midden Oosten gaande houdt.

  Info: ISIS verdient volgens voorzichtige schattingen DAGELIJKS $ 1,5 miljoen met de diefstal en smokkel van olie, en dat al zeker 4 jaar lang.

  conclusie: VS, NAVO en EU kiezen voor Turkije en islamisering Europa.

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/12/Rusland-levert-keihard-bewijs-van-enorme-Turkse-oliesmokkel-voor-ISIS

  1. Spleen

   De liefde van Putin voor hard bewijs bleek wel duidelijk bij het onderzoek naar de MH 17.
   Wie gelooft deze schurk?

   1. toetssteen

    Oftewel, Spleen heeft alle officiële rapporten inclusief die van mevrouw Del Ponte en de VN wapenexperts vrolijk lachend in het virtuele archief geschoven. Tja sommige mensen staan erop niet ingelicht te blijven, kunnen ze namelijk beter in dezelfde groef door blijven babbelen.
    Overigens inzake MH17 ís helemaal nog geen hard bewijs, sommigen beweren dat slechts, maar het is niet correct.

   2. V.K.

    -Speen draait de zaken om,

    -Het moet zijn wie gelooft Erdogan op z’n woord.

    -En Speen, hoe staan de zaken, al enig succes met het labelen van Turkse Olie uit betwiste gebieden?.

    -Denk zelf dat door het labelen van Turkse olie, dat, jij ,met je praatjes en de EU, een enorm draagvlak kweken onder de Europese bevolking.

    -Dat jij er voor je de geloofwaardigheid van je stelling niet zonder de lijken van de MH17 kan, dat siert jou, die liefde van jou ,je liefde voor lijken. Herinner jij je dat fotootje nog, dat van dat dode kind op het Turkse strand, man man, heb jij dat nog boven je bed hangen?

    1. Spleen

     Erdogan moet je bepaald niet op zijn woord geloven. Putin en Erdogan zijn allebei dictators die hun landen met schending van mensenrechten onderdrukken.

     Je overige opmerkingen, beste V.K. illustreren slechts je psychische verwarring. Elk woord dat ik er aan besteed is teveel.

     En let een beetje op je taal. We kunnen niet allemaal MBO+ op de mat leggen maar jouw taalbrouwsels leiden zelfs op de basisschool tot onvoldoendes.

     1. toetssteen

      @Spleen
      Waarom hangt u de schoolmeester uit in plaats van op een volwassen manier op de materie in te gaan?
      U probeert keer op keer uw mening zonder enige vorm van bewijs op te dwingen als zijnde maatstaf om er vervolgens iedereen langs te leggen. Dat is een nogal onzindelijk manier van debatteren Spleen. Nog onzindelijker is het om trachten uzelf op een voetstuk te plaatsen door omlaag te trappen.
      Wit voetje proberen te halen bij Julius c.s.? Nou ik zou er persoonlijk niet zo trots op zijn. Het getuigt niet bepaald van het hebben van een moraal.

     2. Spleen

      U zou een voorbeeld aan mij kunnen nemen, heer Toetssteen als het gaat om het beargumenteren en onderbouwen van mijn standpunten.

      V.K. legt me hier, in schabouwelijk Nederlands, de meest absurde standpunten in de mond, bijvoorbeeld dat ik antisemiet, vriend van ISIS en Erdogan (die ik een smerige autocraat vind) zou zijn.
      Die man is totaal in de war, moet ik die echt serieus nemen in de discussie?

     3. toetssteen

      Ja hoor en toen was er weer een comment weg. Is dit inmiddels de gewoonte op DDS? Ik begin het namelijk erg beu te worden.
      Ik tik geen commentaren in voor de kat zijn staart namelijk en het moet toch niet nodig zijn alles te kopiëren en op te slaan alvorens op de knop te drukken. Trouwens, al doe ik het wel dan komt de dooddoener dat ik dat al zei en de tekst komt never op het beeldscherm.
      Ik zou adviseren om eens echt een deskundige in te huren voor de ICT, want dit is echt bagger! In Singapore meende ik dat het mogelijk kon liggen aan de Apple waar ik mee werkte, maar hier is het nog erger dan daar.

    2. Beukman

     Me dunkt dat de heer Spleen wel een punt heeft. Putin is niet te vertrouwen – Erdogan evenmin, laat dat duidelijk zijn. We moeten het dus hebben van onafhankelijk bewijs. Is dit werkelijk moeilijk te begrijpen?

     1. toetssteen

      @Beukman
      Dat ben ik met je eens. Want hoe gek of het ook mag klinken, ik vraag me soms af of al die gruwelfilmpje echt zijn. Ik twijfel niet aan de krankzinnigheid van sommige mensen hoor, maar zoals met die couveuse kindjes bijvoorbeeld, dat was een hoax. Er wordt gesleept met lijken, beelden uit Irak ten tijde van Saddam duiken jaren later weer op als zijnde bewijs voor wat anders en zo gaat het maar door.
      Ik denk echt dat het noodzaak is om alles goed uit te zoeken alvorens te beginnen met een analyse en daarna een conclusie. Nou in dat geval is er nog heel wat werk te verrichten.

      By the way, dat SOHR heeft nu een nieuwe dependance waar zelfs artsen zonder grenzen met ronde ogen naar kijken. Subsidiebaas= Soros.

     2. V.K.

      -@Beuk, welk punt heeft Spleen?

      -Hij weet gewoon niet op welk paard hij moet wedden. na ja voorlopig houdt hij het op Erdogan.

 4. toetssteen

  http://www.zerohedge.com/news/2015-12-04/german-intelligence-warns-saudi-arabia-has-destabilizing-role-middle-east

  Vreemd dat de upper ten van Duitsland niet luistert naar de geluiden van zijn eigen Service.

 5. V.K.


  Speen zegt:
  Je hebt vast wel een citaat van Erdogan waarin hij beweert dat de Joden moeten worden uitgeroeid, merkwaardige fantast.

  Typisch die zelfde redenatie en vragen om een citaat, dat deed je ook in de discussie of Iran/Hebollah al dan niet zei dat ze Israel/joden van de aardbodem willen vegen.
  -Nou knul je hebt helemaal gelijk, er is geen citaat te vinden waarin Iran klip en klaar verklaart Israel van de bodem te willen doen verdwijnen. Hulde Simon.
  -Er is ook geen citaat waarin Erdogan klip en klaar verklaart dat de Joden moeten worden uitgeroeid.
  -Hulde Simon, dat punt heb je ook. Jij hebt de discussie gewonnen, gefeliciteerd.
  —-
  -Nu worden door jouw oude vrienden Iran/Hezbollah de Turkemen in Syrie uitgeroeid omdat zij zich hebben ingelaten met de olie handel tussen IS en Erdogan.
  -Nou, ik vraag je om een citaat waaruit klip en klaar blijkt dat Iran/Hezbollah Turkmenen uitroeit…..kan je dat ook geven, nee he, toch wordt dat volk door Iran/Hezbollah van de kaart geveegd, raar he?
  -Maar ja, jij vraagt om een om een citaat waarin je oude vriend Erdogan beweerd dat de Joden moeten worden uitgeroeid.
  -Sorry, of moet ik zeggen gefeliciteerd Simon, die kan ik je niet geven, jij hebt de discussie weer gewonnen hulde.
  -Maar ja, slechts een vraag, heb jij de Turkmenen hiermee ook geholpen?

  -Nogmaals, Hulde Simon, er is geen citaat op te borrelen waaruit klip en klaar blijkt dat jouw vrienden Erdogan/Iran, en natuurlijk jouw oude vriend Syrie Joden willen vernietigen…..steek die maar in je broekzak.
  -maar eh , het gaat nu om Turkemenen, kan jij mij enig citaat geven dat Iran/Hezbollah/Assad klip en klaar verklaren dat zij dit Turlkemeense volk van de kaart vegen…Kan je niet he.

  -Nou Simon, je hebt de discussie weer glansrijk gewonnen.

 6. V.K.

  -Spleen zegt:
  Spleen 5 uur ago
  V.K. legt me hier, in schabouwelijk Nederlands, de meest absurde standpunten in de mond, bijvoorbeeld dat ik antisemiet, vriend van ISIS en Erdogan (die ik een smerige autocraat vind) zou zijn.
  Die man is totaal in de war, moet ik die echt serieus nemen in de discussie?
  —-
  -@Spleen,

  -Natuurlijk is Erdogan een smerige autocraat, dat ben ik geheel met je eens. wat dat betreft zijn we het vaak eens he Simon.

  even later in de discussie over mij kom je aanzetten met:

  Je hebt vast wel een citaat van Erdogan waarin hij beweert dat de Joden moeten worden uitgeroeid, merkwaardige fantast…

  -Sorry Simon, dat citaat van Erdogan betreffende Joden uitroeien heb ik niet.

  -Ook ben ik het niet welke deze in deze discussie is begonnen over Joden, dat ben je toch echt zelf.

  Het eerst commentaar waarin over Joden werd gesproken in deze discussie was toch echt van jou

  Spleen 6 uur ago

  Hitler meende ook dat de wereld er beter uit zou zien zonder Joden, triest figuur.
  Je bent, goddank, een ongevaarlijke loser en daarom hoeft niemand je verlangen een kwart van de mensheid uit te roeien serieus te nemen.
  —–
  -Gelukje voor jou dat er in je zorgvuldig gekozen vriendenkring Joden bevinden welke het zelden met je oneens zijn…laten we het houden op Israel kritisch, nee Simon ,je bent geen antisemiet, vergeet je niet je zorgvuldig gekozen Joodse vriendjes hiervoor te bedanken.

 7. V.K.

  -Ja simon, of moet is Spleen zeggen,

  -Koester je zorgvuldig uitgekozen, en zelden met jouw oneens zijnde Joodse vrienden.

  -vrienden welke het helemaal eens zijn met jouw reaguursel

  —–

  Simon Brouwenstein 5 maanden ago Beantwoorden
  Er zijn helaas nogal wat aanwijzingen voor de beschuldiging dat de Mossad ISIS \creerde.
  ====

  -Ach, Simon, ik verwarde mens zou jou neerzetten als anti-semiet?

  =Ik kijk wel uit, jij met je zogvuldig gekozen Joodse vrienden welke het zelden met jouw oneens zijn te beschuldigen van antisemitisme.

  -na ja, die slag heb jij ook weer gewonnen, gefeliciteerd.

  -maar,

  kan jij een citaat geven waarin Erdogan spreekt van de totale vernietiging van het Joodse volk?..ik niet.

  -Ik kan je, hoezeer ik het ook wil geen citaat geven dat Iran/Hezbollah Turkmenen wil uitroeien.

 8. V.K.

  -tsja,Simon en Beukman,

  -Gaan we eerdaags nog gezellig een vorkje prikken in een rotterdams/hilversums restaurant waar turkemeden niet op de kaart staan.
  -Lekker grapjes maken over spekkoeken en kustmatig gecreerde landen.
  -Verheug me er nu al op

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/05/wereldkaart-in-rotterdamse-markthal-geen-israel-op-de-kaart-wel-palestina/

 9. V.K.

  -Ach Simon,

  -je bent het natuurlijk helemaal met me eens dat de Turkmenen ook maar een kunstmatige staat, waarin de oliehandel tussen IS en Turkije een belangrijke rol spelen geen bestaansrecht heeft.

  -ja knul, laat mij maar eens zien dat Iran/Hezbollah over de vernietiging van de Israëlisch staat spreekt.

  -Feitelijk heb je helemaal gelijk Simon, maar ja daar heb je je zorgvuldig, en zelden met jou oneense Joodse vrienden ook voor.

 10. V.K.

  -Ach Simon,

  -Jij bent het, en niemand anders, die mij in deze discussie de lijken van de MH-17 voor de voeten werpt, en vervolgens ga je mij zeggen dat ik een beetje op mijn taal moet letten.

  -Waar heb jij gestudeerd? Islamitische universiteit Rotterdam?

  -Maar,he, heb jij de redacie al op de hoogte gesteld dat jij wordt verwisseld met iemand anders, dan krijgt die kut tergo een ban.

 11. V.K.

  -En Simon,

  -Verloopt dat EU labelen van Turkse olie uit betwiste gebieden een beetje succesvol?

  -Let je er in het vervolg wel op dat wanneer je Israel bedoeld, niet plotsklaps over Joden hebt, mensen gaan denken dat ze met een complotterje van doen hebben.

  -Ben je het met me eens dat door zich te bemoeien met de oliehandel tussen IS en Turkije, deze Turkmenen de exodus en vernietiging over zichzelf hebben afgeroepen?

 12. V.K.

  -Simon zegt:
  En let een beetje op je taal. We kunnen niet allemaal MBO+ op de mat leggen maar jouw taalbrouwsels leiden zelfs op de basisschool tot onvoldoendes.


  -Ach, ik begrijp dat wanneer je iedereen aanspreekt als een debiel het nogal moeilijk is om je punt te maken.

  -ga eens in gesprek met Wouters, die heeft er ook last van.

 13. V.K.

  -na ja Simon, je krijgt van mij op alle punten gelijk, Hulde.

  -Maar eh, ondertussen worden de Turkemen wel afgeslacht, dat probeerde toch duidelijk te maken.

  -succes met je praatjes waar niemand iets mee opschiet.

  -Heb je daar nou voor gestudeerd? onzin neerplempen?

  1. Spleen

   “ja Simon, je krijgt van mij op alle punten gelijk, Hulde.”

   Het is prettig te zien dat er ook bij jou de mogelijkheid bestaat van voortschrijdend inzicht.

   Blijf goed opletten, ik heb inderdaad altijd gelijk en je kunt dus veel van me leren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.