Schattig katje, niet? Hij werd nog nét van de dood gered

Geen categoriedec 17 2015, 15:00
Deze lieve kleine kat is nog jong, maar had bijna nooit de kans gekregen oud te worden.
Je kunt vanalles en nog wat tegenkomen in afval, maar een medewerker van een Amerikaanse vuilstortplaats vond toch wel iets heel bijzonders: een levende kat.
[caption id="attachment_127115" align="aligncenter" width="700"]Murphy. Foto: KCRA Murphy. Foto: KCRA[/caption]
Dit is Murphy, de kat waar het allemaal om draait. Een geweldig beestje dat alleen door de oplettendheid van een medewerker van de stortplaats heeft overleefd. Er wordt daar namelijk niet enkel vuilnis gestort, maar vooral vernietigd. Het afval wordt eerst gesorteerd en belandt vervolgens op een lopende band die het met hoge snelheid vervoert. Het weerloze dier was op een of andere manier in het vuilnis beland, en lag daartussen op de band. Aan de band staat altijd een medewerker, die razendsnel nog dingen eraf kan halen die niet op de band horen. Maar opeens zag hij iets op de band liggen wat hij daar nog nooit had gezien.
[caption id="attachment_127116" align="aligncenter" width="784"]De lopende band. Foto: KCRA De lopende band. Foto: KCRA[/caption]
In de fractie van een seconde die de man hiervoor had, zag hij de kat en haalde hij hem eruit. En we kunnen met zekerheid stellen dat hij daarmee het leven van het beestje heeft gered. Enkele meters verder, aan het einde van de band, bevindt zich namelijk dit:
[caption id="attachment_127117" align="aligncenter" width="790"]De 'grinder'. Foto: KCRA De 'grinder'. Foto: KCRA[/caption]
Een zogenaamde metalen 'grinder', die gemaakt is om alles dat ermee in aanraking komt te vermalen tot ministukjes. Je kunt er dus maar beter niet aan denken hoe het was afgelopen met Murphy als er een iets onoplettendere medewerker had gestaan die dag. Maar gelukkig is het goed afgelopen. Het is een raadsel hoe de kat op de band terecht is gekomen: is hij op een of andere manier tussen het vuilnis gekropen, of heeft één of andere dierenbeul hem daar expres in gegooid? Het is lastig te achterhalen. Maar was zeker is, is dat hem dit niet meer snel zal overkomen. Een andere medewerker van de stortplaats heeft besloten hem te adopteren. Zij heeft ook de naam verzonnen: Murphy, naar 'Murph', de naam van de stortplaats.
Hopelijk wordt Murphy vanaf nu beter verzorgd! Want het lieve dier heeft wel genoeg verwaarlozing voor negen kattenlevens meegemaakt.
[caption id="attachment_127118" align="aligncenter" width="788"]De medewerkers verzorgen Murphy. Foto: KCRA De medewerkers verzorgen Murphy. Foto: KCRA[/caption]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten