Supermodel Bar Refaeli verdacht van belastingfraude

Geen categoriedec 18 2015, 14:00
Het prachtige model is 12 uur lang ondervraagd door de politie.
Het leven van een topmodel bestaat niet alleen uit rozengeur en maneschijn. Dat blijkt maar weer uit het recente nieuws over Bar Refaeli. Het Israëlische model dat onder andere bekend is van haar foto's voor Sports Illustrated die vele harten sneller deden kloppen, wordt namelijk vervolgd voor belastingfraude.
Screen Shot 2015-12-18 at 13.48.59
De ex van Leonardo DiCaprio zou tienduizenden euro's aan inkomsten niet hebben gerapporteerd aan de belastingdienst in Israël. Dat ligt voornamelijk aan het feit dat ze voor haar fotoshoots vaak in natura werd betaald. In plaats van geld kreeg ze bijvoorbeeld auto's, of gratis vliegtickets. Hoewel die "cadeaus" niet bestaan uit contant geld, zijn dit volgens de belastingdienst wel degelijk inkomsten – waar dus inkomstenbelasting over moet worden betaald. Dat had Bar Refaeli niet gedaan, waardoor ze nu de hete adem van de fiscus in haar nek voelt.
Woensdag werd het model twaalf uur lang ondervraagd door de politie over haar belastingaangifte. Omdat er nog geen officiële aanklacht tegen haar was ingediend, mocht ze eerst in de pers niet bij naam worden genoemd. Daar had een Israëlische journalist echter een slimme truc voor:
[caption id="attachment_127209" align="aligncenter" width="600"]1931916_1259339920746700_1190430729_n De eerste letters van elke zin vormen de naam van Bar Refaeli in het Hebreeuws[/caption]
In de kop van het artikel staat alleen dat een "bekend model" wordt ondervraagd door de politie, maar de eerste letter van elke zin vormt de naam van Bar Refaeli. Op die manier lekte het nieuws dus al snel uit dat het niet om zomaar een model ging, maar om één van de bekendste topmodellen ter wereld!
Bar Refaeli is op borgtocht vrijgelaten, en hoeft dus (nog) niet de cel in. Wel moet ze waarschijnlijk tienduizenden euro's (of nog meer) betalen aan de belastingdienst. Over dat terugbetalen hoeft ze zich overigens weinig zorgen te maken: in september is ze getrouwd met de steenrijke zakenman Adi Ezra.
Screen Shot 2015-12-18 at 13.48.42
Vanaf deze week heeft Bar Refaeli dus de twijfelachtige eer de mooiste belastingontduiker ter wereld te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten