Tip: De enige plaats ter wereld waar je maar al te graag een boete krijgt

Geen categoriedec 20 2015, 17:00
Boetes zijn nooit leuk, maar deze decembermaand zou je toch heel graag hier iets te hard rijden.
Oké, een disclaimer: we willen je uiteraard niet motiveren om te hard te rijden, of om iemand nét iets te gevaarlijk in te halen op de snelweg. Maar stel nou dat je op weg naar huis bent, 'Driving Home for Christmas' op de radio luistert en het gaspedaal net iéts te ver indrukt, dan zou je willen dat je in Georgia was.
Daar hebben agenten namelijk wel een erg interessante manier gevonden om mensen én veiliger te laten rijden, én ze indien nodig wat te helpen. Een anonieme donor uit de Amerikaanse staat heeft namelijk 5.400 dollar opzijgezet voor dit doel. Hij benaderde de politie met zijn idee, wat maar al te positief werd opgevat. Wat dat idee was? Overtreders geld geven, in plaats van een boete.
Je leest het goed, hij wil dat mensen die de wet overtreden geld krijgen, en niet moeten afstaan. Het gaat hier uiteraard om kleine overtredingen: als je onder het kerstdinner bij je schoonmoeder denkt uit te komen door ervoor te zorgen dat ze daar nooit aankomt, kun je maar beter niet rekenen op een extraatje.
Maar als je eens met een kapot licht of zonder gordel rijdt op deze wegen, dan kun je 100 dollar tegemoet zien. Maar alleen als je het ook echt nodig lijkt te hebben, aldus de meewerkende agenten. "Ik hield een vrouw aan met heel veel kinderzitjes in haar auto, die had waarschijnlijk een groot gezin" noemt één van hen als een voorbeeld van iemand die wel een kerstbonus kon gebruiken.
Natuurlijk worden de mensen ook nog erop gewezen dat ze in het vervolg veiliger moeten rijden. Na de kerstdagen zullen ze namelijk weer gewoon beboet worden voor dit soort dingen. Maar de agenten rekenen erop dat het niet zo ver komt: ze hopen dat hun adviezen de mensen zo beter bij zullen blijven, zodat ze het nieuwe jaar veiliger in gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten