Deze vrouw is op weg naar een abortuskliniek. Dan neemt ze een verkeerde afslag...

Geen categoriedec 18 2015, 18:00
Deze vrouw had al genoeg problemen, en een kind kon ze er echt niet nog bij hebben. Maar het liep allemaal anders.
Het ging Brittany, een 28-jarige vrouw uit Cincinnati, Ohio, niet bepaald voor de wind. Ze had geen geld, geen baan, en tot overmaat van ramp moest ze ook nog de gevangenis in. Ze had dronken achter het stuur gezeten, waarvoor ze 10 dagen moest brommen. Ze zegt zelf dat ze "nogal een probleem" heeft met alcohol.
Misschien was dat ook wel de oorzaak van haar volgende probleem. Toen ze in de gevangenis zat, kwam ze erachter dat ze zwanger was, waar ze absoluut niet op zat te wachten. Ze kon nauwelijks voor zichzelf zorgen, dus hoe moest ze in hemelsnaam ook nog voor een kind zorgen? De waarschijnlijke vader had er ook geen behoefte aan, dus Brittany nam een zwaar besluit: ze besloot een abortus te laten plegen.
En zo was het dat ze op weg was naar haar afspraak in de abortuskliniek, waar haar ongeboren vrucht zou worden weggehaald. Maar op één of andere manier sloeg ze links af waar ze eigenlijk naar rechts had gemoeten. Ze liep een gebouw in, onwetende dat het niet de abortuskliniek was die ze zocht.
Nee, de plek de ze net had betreden was alles behalve een plek waar abortussen werden gepleegd: het was een pro-life zwangersschapscentrum. Brittany liep naar de receptie en vroeg waar ze de abortuskliniek kon vinden. De receptioniste reageerde geschokt, en raadde de radeloze vrouw aan om het niet te doen. Deze bood haar ook een gratis echo aan, die ze accepteerde.

[caption id="attachment_127256" align="aligncenter" width="700"]De echo. Foto: Cincinnati.com De echo. Foto: Cincinnati.com[/caption]

En toen veranderde alles: toen Brittany haar ongeboren kind zag, wist ze dat ze een fout had gemaakt:

Hij bewoog. Om een baby aan een navelstreng te zien en te weten dat die baby in mijn buik zit en leeft, ademt... Het was erg overweldigend.

Het besluit was snel gemaakt, er kon geen sprake meer zijn van een abortus. Hoe lastig het ook zou worden, ze zou het kind op de wereld zetten en het zo goed mogelijk verzorgen. Gelukkig hoefde ze dat niet alleen te doen. Het centrum waar ze toevallig naar binnen was gelopen bood haar een stel cursussen aan, die haar moesten leren om een goede, verantwoordelijke ouder te worden. Ook de vader van het kind was het eens met Brittany's nieuwe keuze.
En zo was het dat de vrouw dit jaar Liam Carter kreeg, die gezond op de wereld kwam. Inmiddels heeft ze haar leven ook weer genormaliseerd: ze heeft een baan gevonden bij een postorderbedrijf, en het centrum steunt haar nog met gratis babyspulletjes. Of ze uiteindelijk blij is met haar keuze?
We kunnen haar blijdschap wel verwoorden, maar deze foto zegt eigenlijk alles:
[caption id="attachment_127257" align="aligncenter" width="700"]Brittany en Liam. Foto: Cincinnati.com Brittany en Liam. Foto: Cincinnati.com[/caption]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten