12-jarige asielzoekers randen drie meisjes aan in trein, worden vrijgelaten door politie

Geen categoriejan 15 2016, 11:00
Zelfs piepjonge asielzoekers worden verdacht van aanrandingen.
Sinds de massale aanranding in Keulen tijdens de jaarwisseling, trekken steeds meer vrouwen aan de bel over ongewenste intimiteiten die ze zelf hebben ondervonden van asielzoekers. Waar linkse activisten de seksvergrijpen eerst nog afdeden als racistische nonsens, is er nu geen ontkennen meer aan: overal in Europa worden vrouwen lastiggevallen door recent gearriveerde asielzoekers.
De daders zijn soms nog piepjong, bewijst een groepsaanranding in België afgelopen zondag. In de trein van Brussel naar Doornik vergrepen drie Syrische jongens van 12 tot 13 jaar zich eerst aan twee 16-jarige meisjes, en later aan een 22-jarige vrouw. Die laatste vrouw verzette zich hevig tegen de aanranding, en gelukkig kwamen medepassagiers tussenbeide. De vrouw stapte bij het eerstvolgende station uit, en deed geschokt aangifte bij de politie. Ook de treinconducteur had alarm geslagen, en de jongens werden onderschept en ingerekend.
Je zou denken dat de zaak daarmee tot een goed einde kwam. Maar de Belgische officier van justitie zag de ernst van de zaak niet in, en de drie jeugdige aanranders waren dezelfde dag nog op vrije voeten. Pas toen de twee andere slachtoffers zich meldden, begon de politie de zaak serieus te nemen en werd het onderzoek heropend. De drie jonge aanranders moeten nu opnieuw worden opgespoord, wat nog een hele klus zal zijn.
Deze zaak maakt pijnlijk duidelijk dat de overheid de ernst van het probleem nog steeds niet inziet, of wil inzien. Het is onacceptabel dat vrouwen die zijn aangerand niet serieus worden genomen door de politie. Alleen als er keihard wordt opgetreden tegen aanranders, en criminele asielzoekers worden teruggestuurd naar het land van herkomst, kan deze golf van seksueel geweld een halt worden toegeroepen. Streng optreden is overal noodzakelijk, in Duitsland, België en in Nederland. De opvang van vluchtelingen mag nooit ten koste gaan van de veiligheid van vrouwen en meisjes in ons land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten