Advocaten Bill Cosby willen ervoor zorgen dat zijn vrouw niet hoeft te getuigen

Geen categoriejan 05 2016, 12:02
De advocaten van Bill Cosby zijn er niet blij mee dat de rechter in de zaak tegen de bekende komiek wil dat zijn vrouw plaats neemt in het getuigenbankje.
De rechter in de zaak wil dat Cosby's vrouw Camille morgen (woensdag) een verklaring afgeeft. Dat moet onder ede gebeuren, wat betekent dat ze strafrechtelijk vervolgd wordt als ze de waarheid niet vertelt. Bill Cosby's advocaten proberen daar een stokje voor te steken; ze wil het verhoor eerst uitstellen en daarna zelfs helemaal van tafel vegen, dit ongetwijfeld onder het motto dat een echtgenote niet gedwongen kan worden om tegen haar echtgenoot te getuigen.
De advocaten stellen dat een dergelijk verhoor een "onnodige last" zal zijn voor Camille. Volgens hen zal het haar te veel stress bezorgen.

"Een proces zal mevrouw Cosby weinig goed doen als de intieme details van haar huwelijk worden besproken tijdens de getuigenis en daarna in de media."

Het probleem voor Cosby is natuurlijk dat dit de aanklagers alleen maar gelijk geeft. Het is immers duidelijk dat hij iets te verbergen heeft -- die indruk geeft hij in ieder geval. Klopt het dan wat veel experts en ingewijden denken? Dat Bill inderdaad vrouwen heeft misbruikt en daar eerlijk over is geweest ten opzichte van zijn vrouw?
In dat opzicht is het belangrijk om te vermelden dat ingewijden ook zeggen dat Camille op de hoogte was van Bills seksuele uitspattingen, maar dat ze het accepteerde zolang hij haar niet publiekelijk vernederde. De rechtszaak en media-aandacht heeft dat verandert; volgens De Telegraaf staat hun huwelijk nu op springen. De enige reden dat ze het afgelopen jaar niet van hem gescheiden is, is -- aldus het bericht -- dat ze niet tegen hem wil getuigen en dat het gemakkelijker is om te voorkomen dat ze daartoe gedwongen wordt als ze in ieder geval op papier zijn vrouw nog steeds is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten