Belgische directeur asielcentrum: Syrische vluchtelingen moeten een cursus krijgen zodat ze leren dat ze vrouwen niet mogen verkrachten

Geen categoriejan 08 2016, 15:00
De plaatsvervangend directeur van een asielcentrum in België zegt dat Syrische vluchtelingen een cursus moeten krijgen over de manier waarop zij om dienen te gaan met vrouwen.
Volgens Britt de Herdt zijn er onder de asielzoekers veel 'viriele mannen' (grappig dat zij 'gevlucht' zijn, je zou denken dat juist deze mannen zich moeten verzetten tegen ISIS en andere radicale groeperingen, maar blijkbaar hebben ze daar de moed niet voor) die normaal gesproken 'gescheiden' leven van vrouwen. In westerse samenlevingen is die scheiding er niet, waardoor zij volgens hem denken dat ze alles mogen doen, inclusief vrouwen verkrachten.
Met andere woorden, ze kunnen er niets aan doen dat ze onlangs meer dan 100 vrouwen verkrachtten in Keulen! Ze weten nu eenmaal niet beter!
Het Amsterdamse VVD-raadslid Dilan Yesilgöz (een Nederlandse van Turkse afkomst, haar laatste naam betekent 'groenoog') vindt dat onzin. Zij legde vanmorgen uit bij Goedemorgen Nederland. Daarbij vertelde ze dat ze onlangs met een Syrische vluchteling sprak:

Ik vroeg: 'Is dat homoseksualiteit en noem maar op?' Hij antwoordde dat Amsterdam voor hem een groot taboe is. 'Die vrijheid die we hier hebben, daar kunnen we helemaal niks mee', zei hij."

Ze voegde daar aan toe dat een cursus niets oplost.
Daarin heeft Yesilgöz natuurlijk gelijk. Een cursus lost dit niet op. Waar ze echter de fout ingaat is door te denken dat het aan 'de vrijheid' ligt. Het gaat er niet om dat ze 'vrij' zijn, maar dat ze uit een cultuur komen waarin hen verteld wordt dat het prima oké is om niet-moslima's aan te randen. Dat los je niet op met een spoedcursus.
Dit probleem kan alleen opgelost worden als de vluchtelingen de Nederlandse cultuur omarmen en onze waarden accepteren. Zolang ze dat niet doen zullen dit soort problemen voortbestaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten