Bewust blind: Merkel ziet "grote kansen" door vluchtelingenstroom

Geen categoriejan 02 2016, 19:00
Terwijl de gemiddelde West-Europeaan het onderhand helemaal gehad heeft met de enorme instroom van gelukszoekers uit het Midden-Oosten vindt de Duitse bondskanselier Angela Merkel het juist geweldig dat er zoveel mensen naar haar land komen.
Tijdens haar nieuwjaarstoespraak zei de CDU-leider namelijk dat de miljoen vluchtelingen die haar land vorig jaar aandeden "een kans voor morgen zijn." De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ze er niet bij vermelde of dit al dan niet vooral een kans was op terroristische aanslagen.

De vluchtelingen kunnen Duitsland zowel economische als maatschappelijke voorspoed brengen, zei Merkel, wetend dat veel Duitsers grote vraagtekens plaatsen bij dit idee en haar mantra 'wir schaffen das'.

Natuurlijk, zei de kanselier, zal de integratie van zoveel mensen nog 'tijd, kracht en geld' kosten. Maar meer dan deze kleine handreiking kregen haar critici niet. In de eerste plaats, zei ze, wilde Merkel de mensen bedanken die 'zoveel meer dan hun plicht' hebben gedaan om vluchtelingen op de vangen, vrijwillig of professioneel.

Hoewel ze partijen en bewegingen die er een andere mening op nahouden niet bij naam noemde haalde Merkel wel uit naar mensen die "het Duits-zijn alleen voor zichzelf willen houden." Volgens haar moeten onze oosterburen dat soort mensen niet volgen. Zij zouden namelijk kou en zelfs haat in hun hart dragen.
Natuurlijk kunnen Pegida en AfB daarop reageren door te stellen dat Merkel blijkbaar een haat in haar hart draagt voor de Duitse cultuur, maar daar zullen ze wellicht te netjes voor zijn. Anders dan de Duitse bondskanselier -- die wat het vluchtelingenprobleem simpelweg extreem-links is -- vinden wij van rechts het immers niet normaal om onze tegenstanders continu te demoniseren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten