DDS-artikel over antisemitisme doet goede zaken: internationale media-aandacht én Kamervragen

Wanneer DDS in de bres springt voor een joods gezin leest direct de buitenlandse pers mee.

Het jaar is nog maar net begonnen, maar nu al weet DDS een belangrijke overwinning te boeken. Op de allereerste dag van dit jaar berichtten wij namelijk dat de jaarwisseling voor een joods gezin in Amsterdam allesbehalve voorspoedig verliep. Het gezin werd geterroriseerd, uitgescholden, en hun voordeur vernield:

Tijdens de jaarwisseling werd het huis belaagd door jongeren die “kankerjoden” en “free Palestine” riepen.

De meesten van ons zijn 2016 goed begonnen, maar voor enkele Amsterdamse Joden was de jaarwisseling een stuk minder prettig. Hun huis werd belaagd door jongeren die tegen de ramen en deuren schopten en “free Palestine” riepen.

Ook kregen zij het woord “kankerjoden” naar hun hoofd geslingerd. De schade was groot, zoals ook op een foto te zien was:

schadefoto

Nu blijkt er één schrale troost voor het gezin: ze hebben niet voor niets geleden. Want dankzij ons artikel over de situatie ging het verhaal al snel als een lopend vuurtje over het internet. Het werd direct opgepikt door GeenStijl, maar ook internationale media wisten DDS goed te vinden. Israëlische krant Haaretz schreef erover, en tevens wijdde Times of Israel er een artikel aan. Tenslotte verschenen er ook bij Forward.com en Arutz Sheva 7 artikelen over het voorval in Amsterdam. Haaretz schreef:

“The Amsterdam home of a Jewish family was vandalized by assailants who shouted “cancer Jews” and “Free Palestine.” The incident on the night between December 31 and January 1 was reported on the political blog Dagelijkse Standaard. […] The blog also showed a picture of damage caused to the door.”

Goed nieuws voor het joodse gezin dus; de aandacht voor hun zaak was groot! Maar in principe is dat pas stap één. Het is natuurlijk altijd leuk als de internationale media over je schrijven, maar liever dan het worden van een bescheiden internetberoemdheid vanwege geweld dat je is aangedaan heb je natuurlijk dat er iets gebeurt aan dit soort antisemitische aanvallen. Gelukkig gaven op dit dossier Louis Bontes en Joram van Klaveren thuis, die aan de hand van het DDS-artikel Kamervragen aan minister Van der Steur stelden. De heren van VNL vroegen het volgende aan het ministerie van Veiligheid en Justitie:

“Vragen van het Leden Van Klaveren en Bontes aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de minister van Veiligheid en Justitie over antisemitisch nieuwjaarsgeweld.

1. Bent u bekend met het bericht ‘Free Palestine! Joden in Amsterdam belaagd tijdens Oud en Nieuw’*?

2. Deelt u de afschuw van onze fractie over het antisemitische geweld tijdens Oud en Nieuw, waarbij een huis werd aangevallen en beschadigd door jongeren terwijl er onder andere “kankerjoden” werd geroepen?

3. Zijn de daders van deze antisemitische aanval inmiddels opgepakt en vastgezet?

4. Ziet u een relatie tussen het sterk groeiende antisemitisme in onze samenleving en de enorme immigratie vanuit niet-westerse landen van de afgelopen decennia?

*http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/01/free-palestine-joden-in-amsterdam-belaagd-tijdens-oud-en-nieuw

Antwoorden of oplossingen zijn er helaas nog niet, maar voor het Amsterdamse gezin hopen wij dat het DDS-artikel en de daaropvolgende media-aandacht hun zaak goed zal doen. Dat dit soort bizarre taferelen zich nooit meer mogen voordoen. Niet bij dit geschrokken joodse gezin, maar ook niet bij anderen. Dat zoveel mensen de ontwikkelingen met afgrijzen volgen, is in ieder geval een goed teken. Hopelijk komt er zo toch nog iets goeds uit.

Ook wij bij De Dagelijkse Standaard zullen bovenop de zaak blijven zitten. Volg ons dus op Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Beukman

  Maar wat is de bron van DDS eigenlijk?

  1. V.K.

   -Facebook Beuk, Ja, De DDS heeft de primeur en Beuk vist naar de bron

   -Hoe Google werkt, dat kon je me gisteren toch behoorlijk goed uitleggen, na ja, dan zal je ook wel weten hoe het sociale netwerk Facebook werkt..je verstuurt wat naar je vrienden en hoppa, het staat op de DDS…Ook dingetjes op 10 minuten fietsafstand van jou.

   -Benauwd dat iemand binnen jouw kennissenkring weet dat die aardige man met genuanceerde Israel kritiek, dezelfde man is welke onder de Nick Beukman de meest ranzige antisemitische rotzooi op de DDS neerplempt..ach Beuk je weet toch dat dat je de redactie in het algemeen ook gewoon even kunt melden dat ze voorzichtig met jouw prive gegevens moeten omgaan, dat je liever niet hebt dat je door je kennissen ineens wordt aangesproken met meneer Beukman.

   –Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de bron.

   -Na ja, een dubbel leven eropna houden is moeilijk he Beuk.

   1. Beukman

    Ik ga jou maar eens een tijdje negeren, VK. Je proza was al amper te harden door een gebrek aan focus en samenhang. Nu je in toenemende mate de persoonlijke aanval ontwikkelt en daarbij zelfs een zekere obsessie tentoonspreidt, wordt het mij te vermoeiend om nog langer aandacht aan je te besteden.

    1. Wim

     Beuk, zou het soms de zelfde bron zijn die aangaf dat bijna alle vluchtelingen zeer hoogopgeleid zijn.

    2. V.K.

     -Hallo meneer Beukman,

     -paranoide, zit tussen je oren.

     -Zie je wel vaker bij mensen welke er 2 levens op na houden.

     -Ben erg onder de indruk, ga je mij negeren,geloof er niets van. je positioneert jezelf maar weer eens als slachtoffer, da’s niet netjes Beuk.

     ===Dit schreef jij,gepresenteerd als een feit, als een van de eerste reaguurders==
     Wat het er niet makkelijker op maakt, is het feit dat zowel binnen als buiten de staat Israel kritiek op het handelen van diezelfde staat nogal eens gelijk wordt gesteld met antisemitisme. Dit verschijnsel kan zelfs op fora als DDS worden waargenomen.===Na aanleiding van een joelfeest op 10 minuten fietsen van jouw huis.

     -Nou, van enige empathie is geen sprake lijkt me.

     -Eigenlijks heel begrijpelijk dat jij naar de bron van de DDS zit te vissen, mensen de mond snoeren.

     -Eigen belang eerst he.

  2. Terzo

   DDS heeft het in ieder geval niet uit de duim gezogen Beukie…

   http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/01/door_moslimterreur_getroffen_j.html#comments

   1. Beukman

    Uiteraard niet Terz. Overigens heeft Geenstijl het van DDS, en niet andersom.
    Maar ik vroeg me af hoe het tot DDS is gekomen. Zijn de slachtoffers “vrienden” van DDS? Die hebben zelf geen publiciteit gezocht, zo lijkt het.

    1. V.K.

     -Vissen Beuk?

     -Jou buurt geïnfiltreerd door”Vrienden” van de DDS.

     -Klote he, met dubbele tong praten.

    2. Terzo

     Dat interesseert jou meer als het feit wat er gebeurd is met die mensen, hoe komt dit in de openbaarheid….

     Veelzeggend…….

     1. Beukman

      Tja Terz, dat die deur is gemold, vermoedelijk door een zooitje Marokkaanse kolerelijers, dat geloof ik wel, daar heb ik op het moment geen vragen over.
      De vraag hoe het berichtje bij DDS terecht is gekomen interesseerde me wel, temeer daar ik het zelf niet heb kunnen terugvinden, hoeiwel het met “de wereld” gedeeld is. Ik hoopte via de bron meer te achterhalen over dit voorval.

     2. V.K.

      -Die deur is door een groep Free-Palestina mensen ingetrapt Beuk.

      -Is dat nou zo moeilijk.

 2. Seneca

  Geachte heer Beukman,
  Ja, ondanks uw zeer bedenkelijke reacties op dit forum, blijf ik beleefd hoewel u dat niet waardig bent. In eerste instantie gaf ik u ‘het voordeel van de twijfel’, maar ik ben het met de anderen op dit forum eens: ‘u bent, heel simpel, een anti judaïst’. Dat mag, iedereen heeft recht op zijn/haar mening, maar hang niet die kulverhalen op, zoals: ‘ik word voor een bar mitzvah uitgenodigd e.d.’. Indien u een echte man bent, dat bent u niet, want u durft niet voor uw mening uit te komen, zeg dan eerlijk dat u de ‘pest aan Joden en alles wat daarmee samenhangt’ heeft. Ik ben van mening dat u binnen afzienbare tijd nog wel eens zult denken aan mijn woorden: ‘Israël (en de Joden), is wel het land waar men nog normaal denkt en handelt’. Misschien gebruikt u zelfs uw ‘Joodse vrienden’ om naar Israël uit te wijken als de grond in Europa voor iedereen te heet onder de voeten is geworden.

  1. Beukman

   Jij vindt het beleefd om anderen een “anti judaist” te noemen, Seneca, en dat zonder argumenten? Die geef je immers niet; je gaat niet in op wat ik schrijf. Daar komt bij dat je niet in staat blijkt om joden als normale mensen te beschouwen; al te snel verval je in dweperij.

   Dat je niet gelooft dat ik binnenkort weer een b.m. heb, illustreert dit feit. Alsof deelname aan een dergelijke gebeurtenis zo bijzonder is als je joden (waaronder kinderen) in de familie hebt. Het lijkt erop dat je joden voor jou net zulke vreemde wezens zijn als moslims: je hebt er nooit een gezien of aangeraakt.

   Je maakt je nick te schande met je valse “indien u een echte man bent”-retoriek.

   1. V.K.

    -@Beuk, over dwepen gesproken, dat doe jij toch echt zelf door, onder je nick, op voorhand naar de Marokkaanse gemeenschap in jouw buurt te wijzen.

    —-Maar ik vroeg me af hoe het tot DDS is gekomen. Zijn de slachtoffers “vrienden” van DDS? Die hebben zelf geen publiciteit gezocht, zo lijkt het.–

    -Dat willen wroeten in de privelevens van de slachtoffers, dat is stuitend.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.