Deze foto ging in korte tijd viraal op het internet. Dit is de reden

Geen categoriejan 08 2016, 20:00
Hier is een politieagent die ervoor zorgt dat 'vriendelijk zijn tegen anderen' bovenaan je lijst met goede voornemens komt te staan.
Alex Fischbach nam onlangs een foto die hij direct daarna op Facebook zette. Daar ging de foto viraal. De reden? Op de foto zie je hoe politieagent George Depuy met een dakloze man spreekt in een fastfoodrestaurant; hij had de man daar eerst naartoe gereden en vervolgens trakteerde hij hem op een maaltijd.
Screen Shot 2016-01-08 at 16.55.26
"Het was ongelooflijk mooi om dit te zien, het was zo hartverwarmend," legt Fischbach uit. "Het diende ook als herinnering dat lang niet alle agenten slecht zijn."
En dat laatse is ook belangrijk. Politieagenten hebben in Nederland én Amerika namelijk al langere tijd een slechte naam, dit terwijl dat grotendeels belachelijk is. De gemiddelde agent gebruikt niet zomaar geweld om iemand neer te halen, en de gemiddelde agent wil zijn gemeenschap juist dienen, niet gezien worden als een soort van koning voor wie de wet slechts een hulpmiddel is om anderen te onderdrukken.
Opmerkelijk genoeg wilde de dakloze man in de foto het geld eerst niet aannemen. Dat deed hij uiteindelijk toch toen agent Depuy hem vertelde dat hij hem geen toestemming vroeg, maar hem mededeelde dat hij hem geld gaf.
Dit maakte grote indruk op fotograaf Fischbach die uitlegt:

"Ik leerde hiervan dat goede daden niet genegeerd mogen worden. Alles dat je nodig hebt om de dag van een ander totaal te veranderen is één vriendelijke daad."

Zo is het maar net.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten