Drugsmaniak El Chapo - de Mexicaanse Pablo Escobar - zit weer veilig achter slot en grendel

Geen categoriejan 09 2016, 8:00
Hij kon even genieten van z'n vrijheid, maar de ontsnapte Pablo Escobar is wederom opgepakt en in een cel geplaatst.
Afgelopen jaar veroverde de Netflix-serie Narcos de harten van vele kijkers over de hele wereld. De televisie-afleveringen lieten zien hoe de Colombiaanse drugslord Pablo Escobar met zijn vele in de harddrugs verdiende miljarden telkens weer de autoriteiten te slim af was en keer op keer wist te ontkomen.
De serie is weliswaar gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar blijkt gelukkig fictie. De Mexicaanse drugsbaas 'El Chapo' blijkt het Escobar niet na te kunnen doen. Hij ontsnapte vorig jaar op miraculeuze wijze uit een gevangenis, maar is inmiddels weer opgepakt:

De gisteren opgepakte Mexicaanse drugsbaas Joaquin 'El Chapo' Guzman is op weg naar de gevangenis van waaruit hij zes maanden geleden ontsnapte. Vanuit Los Mochis, de stad waar Guzman werd aangehouden, brengen militairen hem per legerhelikopter naar de extra beveiligde gevangenis Altiplano in Toluca.

Via een gegraven tunnel ontsnapte hij afgelopen zomer uit zijn cel in een Mexicaanse gevangenis. De ontsnapping zorgde voor veel ophef, want in de ontsnappingstunnel - die recht in zijn cel uitkwam - was veel werk gestoken. Hij was zelfs verlicht. Hoe kon niemand dit hebben opgemerkt?
Ook de arrestatie van Guzman verliep niet zonder ontsnappingspoging; El Chapo hield zich schuil in een motel in zijn geboortestreek. Via het riool poogde hij te ontsnappen toen de arrestatieteams voor de deur stonden. Deze ontsnappingspoging mislukte echter jammerlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten