Extreemrechts Noorwegen slaat immigranten in elkaar

Geen categoriejan 30 2016, 16:00
De spanningen nemen steeds verder toe.

Een groep van zo'n honderd gemaskerde mannen heeft vrijdagavond in het treinstation van Stockholm jacht gemaakt op jonge migranten, die vervolgens in elkaar werden geslagen. Volgens de politiewoordvoerder hadden demannen met bivakmutsen zich verzameld om Noord-Afrikaanse hangjongeren aan te vallen, aldus Zweedse media.

Sommige aanhangers van een bepaalde politieke partij zullen ongetwijfeld stellen dat dit te danken is aan het (wan-) beleid van Westerse kabinetten, maar dat is veel te simplistisch. Niets -- niets, niets! -- kan dit soort wangedrag goedpraten of zelfs maar verklaren. Niets behalve het karakter van de betrokkenen, en dat is pikzwart.
Voor de gevechten deelden deze nazi's flyers uit aan mensen om ze te informeren over de moord op een medewerkster van een asielzoekerscentrum in Zweden. Zij werd waarschijnlijk vermoord door een geradicaliseerde Somaliër. In de flyer stelden ze onder meer:

"We weigeren nog langer te accepteren dat Zweedse vrouwen worden misbruikt en lastiggevallen. Als de politiek en de politie meer sympathie heeft voor moordenaars dan voor slachtoffers, dan is het onze plicht om te protesteren."

Het moge duidelijk zijn dat dit vreselijk is, maar dat kan en mag nooit aanleiding zijn om geweld te plegen tegen hele bevolkingsgroepen.
Dit begint met de dag afschuwelijker te worden, en mensen die dit soort walgelijk gedrag goedpraten maken me onderhand kotsmisselijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten