‘Free Palestine!’ Joden in Amsterdam belaagd tijdens Oud en Nieuw

Tijdens de jaarwisseling werd het huis belaagd door jongeren die “kankerjoden” en “free Palestine” riepen. 

De meesten van ons zijn 2016 goed begonnen, maar voor enkele Amsterdamse Joden was de jaarwisseling een stuk minder prettig. Hun huis werd belaagd door jongeren die tegen de ramen en deuren schopten en “free Palestine” riepen. Het huis werd behoorlijk beschadigd, zoals te zien is in deze foto die een bewoonster op Facebook plaatste:

Screen Shot 2016-01-01 at 13.21.52

De bewoonster laat op Facebook weten van plan te zijn om aangifte te doen van het angstaanjagende voorval. Antisemitische incidenten zoals deze komen steeds vaker voor in Nederland. Cijfers van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) dat meldingen van antisemitisme registreert, laten een sterk stijgende lijn zien. In 2014 verdubbelde het aantal voorvallen van fysiek geweld ten opzichte van 2013, en steeg het aantal scheldpartijen op straat met 90 procent. Ook bedreigingen kwamen meer voor.

Het feit dat de antisemitische belagers tijdens de jaarwisseling zich bedienden van zowel de leus “kankerjoden” als “free Palestine” bewijst dat antisemitisme en anti-Israëlische standpunten nauw met elkaar verweven zijn. In de woorden van het CIDI:

“Daders lijken acties van Israel te zien als een excuus om antisemitische gevoelens die zij toch al hebben te uiten”

Het is te hopen dat de verantwoordelijke daders snel worden gepakt en berecht. Alleen door hard optreden kan dit soort incidenten een halt worden toegeroepen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Bromsnor

  Wegkijken heeft geen zin: antisemitisme hoort bij de islam

  “Maar wie het Midden-Oosten een beetje kent of zich weleens heeft verdiept in het islamitische gedachtegoed, kan onmogelijk verrast zijn. Het is jammer, maar waar: de strijd tegen de Joden hoort bij de islam.

  De groei van het antisemitisme is dus een voorspelbaar gevolg van de massale immigratie.”

  http://www.elsevier.nl/Nederland/blogs/2014/7/Wegkijken-heeft-geen-zin-antisemitisme-hoort-bij-de-islam-1560780W/

 2. Wim

  Hebben de daders al bloemen gekregen. Heeft GL,VVD,PVDA,VVD,CU en de antisementisten van de SP al afstand genomen. Heeft beukman al bloemem gestuurd.

  1. V.K.

   -@Wim,

   -Sterker nog, Beukman zit te wachten op een bloemetje, na al die moeite welke hij heeft gedaan om op voorhand het joelfeest in de schoenen van de Marokkaanse gemeenschap te schuiven is een Fleuropje van deze gemeenschap wel verdiend lijkt me.

   1. Beukman

    Dus jij kent het verschil niet tussen een”de Marokkaanse gemeenschap” en een stelletje Marokkaanse rotjochies, VK?

 3. henk vintage

  Het wordt tijd om ons eens te bezinnen wat dat moslimvolk ons heeft gebracht en daar naar te handelen.

 4. Beukman

  “Daders lijken acties van Israel te zien als een excuus om antisemitische gevoelens die zij toch al hebben te uiten.”

  Het is dus zaak om dit Marokkaanse schorem aan het verstand te brengen dat de Amsterdamse joden niet verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor de daden van de staat Israel.
  Wat het er niet makkelijker op maakt, is het feit dat zowel binnen als buiten de staat Israel kritiek op het handelen van diezelfde staat nogal eens gelijk wordt gesteld met antisemitisme. Dit verschijnsel kan zelfs op fora als DDS worden waargenomen.

  1. Wim

   Wat het er niet makkelijker op maakt, is het feit dat zowel binnen als buiten de staat Nederland kritiek op het handelen van diezelfde Islam nogal eens gelijk wordt gesteld met fascisme,Nazisme en haat. Dit verschijnsel kan zelfs op fora als DDS worden waargenomen.

   1. Beukman

    Dat is zonder meer een probleem. Maar in deze context? Misschien wil je me dat eens uitleggen.

    1. Wachteres

     Als je links bent vind je dat geen probleem, @Beukie, want dat is wat links al jarenlang doet.

     We mogen/moeten van links overal kritiek op hebben, behalve op de islam.

     En wat Wim zegt is in deze context heel logisch, hij reageert op wat jij beweerde.

     Maar ja, het is beter een excuus te zoeken om niet te hoeven reageren, dan eindelijk eens een verklaring te geven voor een onlogische linkse dictatuur – een gedragspatroon dat niet past bij eerdere dwingende opvattingen – die niet te verklaren valt.

  2. V.K.

   -Hoe weet jij dat hier sprake is van Marokkanen ?…de boel aan het downplayen Beukman.? Een ronduit merkwaardige manier van je eigen autochtone straatje schoonvegen onder het mom van Israel kritiek moet mogen hou jij erop na.

   -Overigens wordt op alle fatsoenlijke scholen duidelijk gemaakt dat de Amsterdamse Joden niet verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor de daden van de staat Israel,dat is wat anders als Amsterdamse joden. Maar ja, dat zie praktisch altijd bij Israel kritische mensen zoals jij Beukman, ouderwetse joelfeesten downplayen door er vanuit te gaan dat het om religieuze Joden en Marokkanen zijn

   -Van jou geen woord over het feit dat elke free Gaza en weet ik wat demonstratie bol staat van antisemitisme en uitloopt op joelfeesten, liever met je vingertje wijzen naar de reaguurders van de DDS.

   -Maar ja, blijkbaar vind jij het uiten van jouw antisemitische gevoelens zo belangrijk, dat je er geen moeite mee hebt om op voorhand naar de Marokkaanse gemeenschap te wijzen, bang dat jou in Israel kritiek verpakte Jodenhaat scheurtjes begint te vertonen.

   -Jij doet me denken aan die andere Jodenhater, Van Bommel, meelopend in een Joelfeest en wanneer hij er op wordt aangesproken met het verweer komt dat hij niets heeft gehoord.
   -Jij bent als Jodenhater dan wel weer wat ranziger dan van Bommel door jouw Israel kritiek, wat niets anders is dan ”intelectuele Jodenhaat” te verdedigen door naar Marokkanen te wijzen, vervolgens het etiket schorum opplakken, welke volgens jou Kankerjoden hebben geroepen…en komt dan als sluitstuk ook nog eens met een oplossing aan zetten waarbij jouw uitingsvorm van Jodenhaat wordt gezuiverd van alle blaam.

   -Nou Beuk, wijs mij eens aan waar over Marokkanen als daders wordt gesproken en waaruit blijkt dat de slachtoffer(s) religieuze Joden zijn. En kom me niet aanzetten met statistieken.

   -vertel je dat je leerlingen ook? dat je beter geen kankerjood kan zeggen in combinatie met Free-Gaza wanneer je op Jodenjacht gaat? je zou hiermee wel eens mensen met Israel kritiek in kunnen brengen. Goede voorlichting is belangrijk, nietwaar?

  3. Wachteres

   Mis Beukie. Ons irriteert kritiek op Israël alleen maar, als het daarbij blijft.

   Als er alleen maar kritiek op Israël is – dat zich blijkbaar zelfs niet mag verdedigen tegen haar vijanden – en de tegenstanders als onschuldige slachtoffers worden afgeschilderd.

   De Joden worden al tijden belaagd, ook in de EU, en ze worden zelfs gedwongen te vertrekken, ook als ze hier al generaties wonen, door mensen die hier in het verleden gastvrij zijn opgevangen.

   Ik heb nog geen protest hierover gehoord, van diezelfde mensen die geen kritiek op de islam dulden.

   En trouwens, die Jodenhaat komt niet voort uit het gedrag van het huidige Israël, die was er altijd al.

   De koran jut daartoe op … Haat tegenover ongelovigen; dat zijn wij ook, trouwens.

   1. Beukman

    Geen idee wie je met “ons” bedoelt, ‘resje, maar de goedmens VK valt daar niet onder. Hij scheldt me immers stelselmatig uit voor antisemiet.
    Hoe dekken de zogenaamde vrienden van Israel zich doorgaans in? Gerechtvaardigde kritiek op het handelen van de staat Israel mag volgens hen wél, ongerechtvaardigde kritiek staat gelijk aan antisemitisme.
    Het laat zich raden wie er bepaalt welke kritiek gerechtvaardigd is, en welke niet. Goedmens VK is niet de enige op DDS die meent bevoegd te zijn om die beslissing te nemen.

    Laat overigens duidelijk zijn dat ik het intrappen van iemands deur, om welke reden dan ook, afkeur. Als er dan ook nog eens diepgewortelde verwarring over onze joden en de staat Israel aan ten grondslag ligt, zou ik zeggen: geef de daders een retourtje Auschwitz. Om te beginnen.

    1. V.K.

     -Beuk,

     -Een retourtje Auschwitz zodat men jouw israel kritiek niet meer verwart met Jodenhaat?

     -Die claim van jou om alles maar te kunnen uiten onder het mom van Israel kritiek wordt met de minuut ranziger.

     -Ben jij dan wel bevoegd om te bepalen welke kritiek gerechtvaardigd is en welke niet?

     -De jij Beukman, de bijdrage van Wachteres aangrijpt om ipv fatsoenlijk te antwoorden op vragen van mij en Wachteres, slechts met een ongelofelijke jij bak te komen waarin je je zelf positioneert als slachtoffer, er zelfs niet voor terugdeinst om zelfs Auswitz voor anderen van stal haalt om jezelf te verschonen, dat zie je wel vaker bij antisemieten welke liever worden aangesproken met de door hun zelfverzonnen kreet ”israel kritieker.”

     -Je hebt in jou bijdrage’s geen enke vraag beantwoord, je zelf slechts gepositioneerd als een slachtoffer van antisemitisme .

     1. Beukman

      Ik mezelf gepositioneerd als slachtoffer van antisemitisme? Je bent in de war, VK, en niet zo’n beetje ook.
      Verder wil een bezoek aan een concentratiekamp uit WOII nog wel eens een louterend effect hebben op lieden die de pik hebben op joden. Het is tekenend dat jij hier geen voorstander van bent.

     2. V.K.

      -Beantwoord nou eens mijn vorige vragen Beuk, is dat nou zo moeilijk voor jou.

      -Vind jij het vreemd dat ik slechts konstateer dat jij een aanval op jouw ”israelkritiek” pareert met een retour Auschwitz?
      -Oh, nu zie ik het je probeert het door jouw ingebrachte Auschwitz te downplayen naar een bezoek aan een concentratiekamp uit WOII .

      -Tekenend voor jou is het om iedereen welke jou israelkritiek niet los kan zien van antisemitisme te trakteren op een retourtje Auschwitz.

      -een normale opvoeding thuis, en op school moet voldoende zijn om zo’n reis naar Auschwitz niet perse te hoeven maken op basis van therapie.
      -Ik snap ook wel dat een bezoek aan Auschwitz door jou, jou er niet van zal weerhouden om de Shoa als argument te gebruiken ter verdediging op de door jou geuite Israel kritiek.

      -Maar beantwoord mijn vragen nou eens, is dat nou zo moeilijk?

     3. Beukman

      @VK Als je wil dat ik je vragen beantwoord, stel ze dan helder en zonder omhaal en zonder stropop, want ik begrijp geen biet van wat je schrijft.

     4. V.K.

      —@VK Als je wil dat ik je vragen beantwoord, stel ze dan helder en zonder omhaal en zonder stropop, want ik begrijp geen biet van wat je schrijft.

      -Jij begrijpt precies wat ik bedoel net mijn schrijfsels, dat jij elke voor jou moeilijk te beantwoorden vraag op voorhand wegzet als stropop, geeft al aan dat je niet van plan bent om mijn vragen te beantwoorden.

      -Na ja, het staat mij toch vrij om jou als zuivere Israel-kritikus vriendelijk te vragen om eens antwoord op mijn vragen te geven.

     5. Beukman

      Nee VK, ik snap geen hol van jouw onsamenhangende praatjes. Nou vooruit: een half hol. Begin anders eerst eens om mij te vertellen waarom ik een antisemiet zou zijn, óf neem die beschuldiging terug. Wat een gotspe.

     6. V.K.

      -Waar zeg ik in dit draadje dan dat jij een antisemiet bent, ik spreek slechts over jouw antisemitische onderbuik.

      -Stop eens met het ongefundeerd beschuldigen van andere mensen om je zelf in een slachtofferhoekje te zetten.

      -Na ja, uit het feit dat jij mijn vragen alleen wilt beantwoorden nadat ik me eerst moet verontschuldigen van een door jou bij elkaar gefantaseerde beschuldiging is natuurlijk een raar iets…(heb jij trouwens de marokkaanse gemeenschap al je excuses aangeboden voor het ongefundeerd aanwijzen als zijnde de daders)

      -Nou, uiteraard ga ik niet met iemand onderhandelen welke niet van plan is om een paar simpele vragen te beantwoorden.

      -Eerst is het onbegrijpelijk, dan zijn het stroppen,daarna een half hol, vervolgens moet ik mijn excuses aanbieden…..je draait er als Israelkritikus behoorlijk omheen Beuk, benieuwd met welk smoesje je straks weer op de proppen komt om mijn vragen niet te hoeven te beantwoorden.

     7. Beukman

      Je draait er weer eens omheen, VK. Met de opmerking “…. dat zie je wel vaker bij antisemieten welke liever worden aangesproken met de door hun zelfverzonnen kreet ”israel kritieker.” suggereer je duidelijk dat ik een antisemiet ben.
      Verder vraag ik niet om je excuses, ik vraag om je beschuldiging te staven óf terug te nemen.
      Als jij nu zegt dat ik het steeds verkeerd heb begrepen en dat ik volgens jou géén antisemiet ben, is het wmb zand erover.

      Tot slot heb ik *niet* beweerd dat ik jouw vragen pas beantwoord als we zijn uitgesteggeld over mijn vermeende antisemitisme. Ik heb slechts geadviseerd om dat laatste eerst te doen, aangezien het je maar niet wil lukken om je vragen in begrijpend Nederlands te formuleren.

      Kom op met die vragen van je dus. Lees ze zelf eerst even na svp voor je ze post, of vraag aan iemand om mee te lezen en te corrigeren voor je ze de ether inslingert.

     8. V.K.

      —Je draait er weer eens omheen, VK. Met de opmerking “…. dat zie je wel vaker bij antisemieten welke liever worden aangesproken met de door hun zelfverzonnen kreet ”israel kritieker.” suggereer je duidelijk dat ik een antisemiet ben.

      -Oh, nu is het op eens een suggestie wat jou de das omdoet.

      -Over suggestief gesproken, jij bent hier, en op het andere draadje ook al akelig op dreef om zonder duidelijk bewijs met je vingertje naar Turken, Marokkanen te staan wijzen, had ik wel verwacht Beuk, dat doen politiek korrecte autochtone zichzelf benoemde Islamriticie namelijk altijd, zodra ze zichzelf in het nauw drijven gaan ze naar andere groepen wijzen om de geloofwaardigheid binnen de eigen, in jouw geval de blanke intellectuele Israelkriticasters groep veilig te stellen.

      -Draaien Beuk, om maar niet mijn vragen te hoeven beantwoorden

     9. Beukman

      – Nee @VK, je doet niet mij maar jezelf de das om met je suggestie dat ik een antisemiet ben. Maar goed, je krabbelt terug, prima, beter laat dan nooit.

      – Ik verslikte me in mijn koffie bij het lezen van jouw opmerking over mijn “blanke intellectuele Israelkriticasters groep”. Jongen, ik weet vrij zeker dat het Marokkanen waren die die deur vernielden. En ik vermoed dat die twitterlul een turkse lul is. Ik zal het je nog gekker vertellen: ik weet met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat de daders van het mannelijk geslacht zijn.
      Ga je me nu voor de voeten werpen dat ik een seksist ben?

 5. Frank

  Dit is precies wat je krijg als derdewereldvolk in een eerstewereldland mag wonen. Dat de staat Israel de Arabieren een doorn in het oog is laat zich raden. Primitieve Arabische territoriumdrift, maar ook de ontluistering dat je jezelf superieur waant, maar intussen heel goed kunt zien dat de Joodse staat en zijn inwoners in alles superieur zijn.

 6. Seneca

  Volgens sommigen van u moet kritiek op Israël kunnen, mits het ‘gerechtvaardigde’ kritiek is. Dan begint het bij mij te kriebelen, want wanneer is kritiek op Israel gerechtvaardigd? Kritiek op Israël wordt toegejuicht, maar waar blijft de kritiek op andere landen? De volgende landen zijn bij voorbaat ‘vrijgesteld’ van kritiek: Turkije (Cyprus), Marokko (Westelijke Sahara), China (Tibet), Saoedi-Arabië (Yemen), Qatar (dwangarbeiders voor het WK voetbal), Koeweit en Golfstaten (onmenselijke behandeling van het vrouwelijk personeel met name uit Indonesië, waardoor de huidige regering zich genoodzaakt ziet deze gastarbeiders tegen te houden), Nederland (bemoeienis met de oorlogen in Afghanistan, Mauretanie, Libië, Irak en Syrië) VS met haar ontelbare steunpunten in de rest van de wereld, haar oorlogszuchtige politiek, illegale praktijken door het vermoorden van hen niet welgevallige regeringsleiders) Duitsland (wir schaffen das, waardoor Europa binnen niet al te lange tijd in een burgeroorlog wordt gestort) de VN dat haar oren laat hangen naar de VS en de Islam, Gazastrook dat terroristische aanslagen doet in Israël, de moslims die zich niet afscheiden van hun oorlogszuchtige religie etc. etc. Als Israël zich verdedigt dan praat men over ‘onevenredig’ geweld. Ik vraag mij af wat zij, die zo volgaarne kritiek op Israël spuien, als zij eveneens aangevallen zouden worden, zouden doen als zijzelf en hun familie bedreigd zouden worden. Wij zullen het zien want ik vraag mij af hoe lang het nog duurt voordat de Europeaan het niet meer slikt wat hun overheden met Brussel voorop, hen door de strot tracht te duwen.

 7. Mart

  Waar bleef de pliese?Zat die aan de oliebollen, of druk met moskeèn bewaking?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.