Handgranaat gegooid naar vluchtelingenopvang in Duitsland

Geen categoriejan 29 2016, 20:00
Wie erachter zit is vooralsnog niet duidelijk, maar het moge duidelijk zijn dat dit een bijzonder walgelijke actie is.
Bewoners van een vluchtelingenopvang in het Duitse Villingen-Schwenningen zijn opgeschrikt door een handgranaat. Een beveiliger van de opvang zag tijdens zijn dienst opeens een handgranaat voor zich op straat liggen. Hij schakelde de alarmdiensten in, waarna de handgranaat op een veilige plek tot ontploffing werd gebracht.
De pin was uit de handgranaat gehaald, wat betekent dat het de bedoeling was van de aanvaller om hem te laten exploderen. Om vooralsnog onbekende redenen ging de granaat echter niet af. Daardoor bleef de schade beperkt tot psychologische stress voor de beveiliger en de aanwezige vluchtelingen.
De autoriteiten zijn hier allerminst blij mee, maar willen niet in paniek raken. RTL Nieuws bericht dan ook:

Minister Rinhold Gall van Binnenlandse Zaken van de staat Baden-Württemberg, waar Villingen-Schwenningen ligt, riep zijn ambtenaren op niet toe te geven aan wat hij 'schreeuwende hysterie' noemt. "We zullen de rechtstaat consequent in zijn waarde laten", schreef hij in een interne memo.

Ik denk dat de meeste mensen er niet eens aan twijfel uit welke hoek de aanvaller/granaatgooier waarschijnlijk komt. En dat is niet eens zo gek: de spanningen omtrent immigratie zijn immers flink toegenomen, niet alleen in Nederland, maar ook bij onze oosterburen. Daarom is het niet onlogisch dat we er allemaal vanuit gaan dat een lid van extreemrechts hier waarschijnlijk achter zit.
Wat wél gek is, is dat we het als maatschappij zover hebben laten komen dat we hier eigenlijk niet eens meer van schrikken, en dat we bedreigingen, demonstraties en zelfs geweld tegen opvangcentra al van heinde en verre zien aankomen. Dat is te wijten aan de politiek -- die ervoor had moeten zorgen dat de vluchtelingencrisis nooit zo uit de hand zou lopen -- én aan ons (burgers) zelf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten