Huh? Steeds meer 'vluchtelingen' uit Marokko komen naar Europa

Geen categoriejan 03 2016, 15:00
In wat eens te meer bewijst dat veel zogenaamde vluchtelingen uit het Midden-Oosten niets meer of minder zijn dan gelukszoekers bericht De Telegraaf vandaag dat er steeds meer 'vluchtelingen' uit Marokko naar Griekenland trekken.
Ja, dat lees je goed: uit Marokko. Een land dat op geen enkele manier dan ook betrokken is bij de Syrische burgeroorlog en ook al niet te kampen heeft met een grote bezettingsmacht van ISIS:

Na de grote instroom van vluchtelingen uit landen als Syrië, ziet Griekenland ook steeds meer migranten uit Marokko en Algerije binnenkomen. Dat heeft de Griekse onderminister voor Migratie Ioannis Mouzalas zaterdag gezegd tegen de krant Eleftheros Typos.

Net als veel andere vluchtelingen komen de Marokkanen en Algerijnen via Turkije Europa binnen. Dagelijks komen ondanks slecht weer nog altijd meer dan 4000 vluchtelingen naar Griekenland.

Het ontgaat mij volledig waarom De Telegraaf -- hoegenaamd een rechtse krant -- deze mensen uit Algerije en Marokko "vluchtelingen" noemt. Dat zijn ze namelijk helemaal niet. Dit zijn puur en alleen mensen die denken dat ze er economisch op vooruitgaan in Europa.
Vanuit hun perspectief is dat misschien wel logisch -- je kunt het mensen nauwelijks kwalijk nemen dat ze welvarender willen zijn -- maar vanuit het perspectief van Europa is het volledig onlogisch om hen met open armen te verwelkomen. We hebben in Nederland en de rest van de Europese Unie al genoeg problemen met immigranten (die weigeren te integreren). Waarom zouden we er dan nog weet ik hoeveel extra migranten bijnemen? En dan ook nog eens migranten uit een land met een heel andere cultuur en normen en waarden dan de onze?
Geert Wilders verwoordt dan ook ongetwijfeld de gedachten van veel mensen die het immigratieprobleem spuugzat zijn:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/683278539655897088
'Vluchtelingen' uit Marokko. Laat me niet lachen. Dit zijn gewoon mensen -- ongetwijfeld voor het merendeel jongemannen -- die van het Europese welvaartssysteem willen genieten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten