Ik geef nog geen stuiver voor de geschiedenisboeken van Amnesty International

Amnesty International doet een opzichtige poging om met een portie chantage zich de vluchtelingendiscussie binnen te ellebogen.

Echt onderdeel van de discussie hebben ze nog niet kunnen worden, vandaar dus dat met veel geld vanochtend advertenties gekocht moesten worden in dagbladen van over heel Europa. Want iedereen zal en moet het weten: Amnesty is voor het oneindig opnemen van vluchtelingen, en zal dat laten weten ook. Uiteraard zijn er veel bekende Nederlanders *kuch* vooral narcistische zoals Peter R. de Vries *kuch* die zo’n oproep meteen ondersteunen:

“Hopelijk niet tegen dovemansoren,” schrijft Peter R. de Vries, maar die hoop is waarschijnlijk al net zo ijdel als hijzelf.

Hoe dan ook: Amnesty trekt hier een hele grote broek aan – eentje van iemand die wel even weet hoe de toekomst er zal uitzien, en ook alvast mensen veroordeelt voor iets waarvan wordt uitgegaan dat daar over twintig jaar of meer afkeurend op zal worden teruggekeken. Voorbarig is het in ieder geval, maar arrogant is een tweede typering die me te binnen schiet. Amnesty heeft niet de wijsheid in pacht en kan niet dicteren hoe men over twintig jaar zal denken over allerlei zaken – inclusief de vluchtelingencrisis die Europa in 2015 en 2016 confronteerde.

Daarnaast – en dat verbaast me misschien nog wel het meeste – gaat Amnesty er kennelijk vanuit dat er geen politici meer bestaan die handelen vanuit hun geweten. Alhoewel niemand zal beweren dat peilingen geen belangrijk argument zijn voor volksvertegenwoordigers gaat het ook wel weer erg ver om te beweren dat er niemand consciëntieus handelt op het moment dat hij of zij betoogt dat we eens moeten gaan denken aan het langzaamaan instellen van meer grensbewaking.

Het zou de club actievoerders mijns inziens dan ook enorm sieren als ze wat minder hooghartig te werk gaan. En andere meningen niet direct komen wegzetten als ‘fout’ of iets waar de geschiedenis later neerbuigend op terugkijkt. Een discussie kan je immers alleen maar voeren als je respect hebt voor je tegenstander. Amnesty ontbeert dat momenteel, en is daarmee moreel gezien niet veel beter als de dronken PVV’ers die roepen dat feministen verkracht moeten worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. V.K.

  -Ach, die amnesty international, vroeger maakten ze zich wel eens druk om gebrek aan persvrijheid en democratie.

  -Interresant stuk in de VK waarin Paul Scheffer door de Duitse TV wordt gecensureerd vanwege ”milde” kritiek op Merkel.

  http://goo.gl/5J4m5G

  -Benieuwd hoe men over 20 jaar aankijkt tegen partijgenoten welke er nu het zwijgen toe doen als het om Scheffer gaat , maar zich laten horen als het om Amnesty international gaat.

 2. van Urk

  Peter R de Vries..zucht! Was dat die verwaande kwal die bij Pauw continu een Syrische vrouw onderbrak omdat hij het wel even wist te vertellen over vluchtelingenzaken terwijl die vrouw zelf notabene een voormalige vluchtelinge was en niks anders dan gelijk had over de gevaren die erachter kunnen gaan schuilen met het binnenhalen van zoveel vluchtelingen. Mensen als Peter en Amnesty beseffen totaal niet wat er allemaal kan en zal gebeuren met onze samenleving, economie en infrastructuur om geen quota in te voeren. Ons landje is er totaal niet op berekend wat veel politici ons doen geloven en wordt op die manier een tikkende tijdbom. In een dierenwinkel weten ze precies te vertellen hoeveel vissen in een bak van 100 liter erin mogen om de bak biologisch op peil te houden en om vissterfte te voorkomen door ziektes of agressie. Die kant gaat ons land ook op, door roekeloos zomaar van alles er maar wat in te willen gaan proppen. Voormalig vorstin Juliana zei in 1950 tijdens de troonrede , dat ons land barstensvol was en voor de dovemansoren in de politiek herhaalde zij dat in 1979 het nog maar een keer.

 3. Terzo

  Misschien kan Amnesty eens aandacht besteden aan het feit dat het Duitsland van Merkel geen blanke vluchtelingen toe wil laten doch slechts nep vluchtelingen uit de derde wereld.

  http://curiales.nl/2016/01/24/vluchtelingen-oekraine-duitsland/

  1. van Urk

   Inderdaad Terzo! een weldenkend mens zal bij het lezen van dit artikel toch ergens een belletje gaan rinkelen? Het is duidelijk dat links ontevreden is met het blanke volk dat volgens hen de schuldigen zijn van alle ellende op de wereld. Wij moeten daarom plaats gaan maken voor een nieuw generatie aan volkeren die over het westen als een gespreid bedje zullen gaan regeren zodat wij langzaam zouden moeten gaan afdruipen naar het droge Afrika om weer van voren af aan weer te beginnen wat wij in Europa hadden opgebouwd. Met andere woorden worden wij nu eens afhankelijk van de gekleurde mens die alle belangrijke posten straks zullen gaan overnemen i.p.v. andersom. Inderdaad het klinkt belachelijk wat ikzelf ook vindt, maar die theorie bestaat en lijkt nog aardig te kloppen ook als je ziet en hoort hoe bepaalde politici en mensen zoals Peter zo gebrand zijn om alles maar hier naar toe te willen gaan halen.

 4. Kees

  Zowel Amnesty als Peter R zijn het meest begaan met hun eigen banksaldo.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.