ISIS-leider bezwijkt na luchtaanval op z'n hoofd

Geen categoriejan 10 2016, 8:00
Another one bites the dust! De terroristische organisatie moet het met één belangrijk lid minder stellen na afgelopen nacht.
ISIS begint in rap tempo op een bejaardentehuis te lijken; de meeste mensen die er vertrekken doen dat omdat ze inmiddels zijn overleden. Het verschil is natuurlijk dat de ISIS-gangers aan hun einde komen omdat een grote internationale coalitie hun terroristische leven actief beëindigt, en sterven in alle rust er niet bij is voor deze bandieten.
Zo kwam afgelopen nacht een vroegtijdig einde aan het leven van de markante ISIS-leider Asi Ali Mohammad Nasir al-Obaidi. Een hele mond vol. Zijn nabestaanden gaan er nog een hele kluif aan krijgen die hele naam op een grafzerk te krijgen.
Maar het is wel een klusje dat moet gebeuren, want de bebaarde koppensneller vond hij zijn Waterloo in de west-Irakese stad Barwana. Alle gekheid op een stokje, maar Asi Ali Mohammed - voor vrienden Aas - was een belangrijke spil in het ISIS-web:

Bij een luchtaanval bij de stad Barwana in het westen van Irak is een hoge functionaris van terreurgroep Islamitische Staat gedood. Dat heeft het Iraakse ministerie van Defensie zaterdag gemeld. Het zou gaan om Asi Ali Mohammad Nasir al-Obaidi. Hij was de tweede plaatsvervanger van de leider van IS, Abu Bakr al-Baghdadi.

Obaidi ontsnapte ooit uit de beruchte Abu Ghraib-gevangenis bij Bagdad. In welk jaar is niet bekend.

Zijn dood is dus goed nieuws voor de internationale coalitie die momenteel bezig is met een grote schoonmaak in Syrië en Irak. Het genocidale islamitische slagersgilde is weer een lid kwijtgeraakt, waardoor hun leiding weer wat verzwakt is. Hup ons, dus!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten