Negen asielzoekers betrapt in vrachtwagens in Poeldijk en Warmenhuizen

Geen categoriejan 22 2016, 18:30
Hoewel Nederland dit jaar zo'n 90.000 asielzoekers zal opvangen zijn er immigranten uit het Midden-Oosten die dat blijkbaar niet genoeg vinden.

In Poeldijk en Warmenhuizen zijn in totaal negen asielzoekers, vermoedelijk allemaal Irakezen, ontdekt in vrachtwagens. Vier zaten in een vrachtwagen op een bedrijventerrein in Poeldijk en in Warmenhuizen werden vijf vluchtelingen ontdekt in een koelwagen. De vier ontheemden in de vrachtwagen in Poeldijk werden vrijdag gevonden, nadat de chauffeur de politie had gewaarschuwd.

Ja, dat lees je goed: de asielzoekers verstopten zich in de vrachtwagen en het was de chauffeur die uiteindelijk tegen hen moest optreden. Met behulp van de politie natuurlijk, maar toch.
Wat moet dat een bijzonder vervelende en wellicht zelfs beangstigende ervaring zijn geweest voor de vrachtwagenchauffeur.
Ondertussen werden vijf andere vluchtelingen uit een vrachtwagen vol groente en fruit in Warmenhuizen gehaald omdat ze zelf hard op de zijkanten van de wagen sloegen. Ze waren ondanks warme kleding namelijk zwaar onderkoeld en vreesden voor hun leven.
In het geval van de vrachtwagen in Warmenhuizen zegt de Spaanse chauffeur dat hij niet wist dat de 'vluchtelingen' in de koelruimte zaten. De politie zet daar blijkbaar vraagtekens bij, want de chauffeur is wel degelijk gearresteerd. Dit ongetwijfeld zodat men kan uitzoeken of hij misschien omgekocht was. Ik bedoel maar: het is een beetje moeilijk te geloven dat hij werkelijk van niets wist.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten